Jandarmadan 4 İlde Kablo Hırsızlarına Yönelik Operasyon

Tokat İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen soruşturma kapsamında Tokat merkezli 4 ilde yapılan operasyonlarda 5 kişi gözaltına alındı Adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tokat İl Jandarma Komutanlığınca Tokat merkezli 3 ilde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 5 kişiden 2'si çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Zile Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Tokat İl Jandarma Komutanlığı Zile'de haberleşme ve enerji nakil hattı kablo hırsızlığı suçunu işleyen şahıslara yönelik çalışma başlattı.

Zile İlçe Jandarma Komutanlığının da destek verdiği soruşturma kapsamında, Yozgat'ın Çekerek ilçesinde ikamet eden 4 kişi, Ankara ve İstanbul'da birer kişi olmak üzere toplam 6 şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. Şüphelilere ait ev ve eklentilerinde yapılan aramada, Türk Telekom A.Ş'ye ait 36 kilo yanmış bakır kablo, TCDD'ye ait olduğu değerlendirilen 6,6 kilo sinyalizasyon kablosu ve 2 adet balta ele geçirildi.

Jandarmada işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 3 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Firari bir kişinin ise yakalanması için çalışmalar sürüyor.
Kaynak: AA