Jandarma'dan Helikopterli Trafik Denetimi

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından sorumluluk bölgesinde yer alan karayolları üzerinde havadan helikopterle trafik denetimi yapıldı.

Jandarma'dan Helikopterli  Trafik Denetimi
Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı tarafından havadan denetim faaliyeti Çanakkale-Çan Karayolu Kirazlı, Çan-Çekiçler ile Yenice-Gölet Mevkii Yol Kontrol Noktalarında yapılarak, bu faaliyetle eş zamanlı olarak belirtilen noktalarda 3 Jandarma Trafik Timi ve 3 Jandarma Asayiş Timi görevlendirildi. Yapılan denetim sonucunda 5 araç sürücüsüne toplam bin 175 TL’lik idari para cezası uygulandı.

Trafik denetimi kapsamında ‘algılanan yakalanma riski duygusunun’ sürekli ve üst düzeyde tutulabilmesi maksadıyla, havadan trafik denetimi için görevlendirilen Mİ-17 genel maksat helikopteri ile sağ şeritte veya uygunsuz durumda bekleme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme/makas atma, hatalı sollama, yakın takip, karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklamak/park etmek konularında havadan denetim yapıldı.

Denetim esnasında sürücülere emniyetli bir sürüş için emniyet kemeri takmanın önemi anlatılarak, sürücüler, başıboş hayvanların karayoluna aniden çıkabileceği konusunda ikaz edildi.
Kaynak: İHA