Gürpınar'da Tarımsal Su Kanallarında Temizlik Çalışması

Gürpınar Belediyesince, tarımsal sulama kanallarında temizlik çalışması başlatıldı.

Belediye, yeni iş makineleri kiralayarak sorunu hızlı biçimde gidermeyi hedefliyor.

Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, yaptığı açıklamada, göreve geldiğinden itibaren tarımsal sulama kanallarının temizlenmesiyle ilgili birçok talep aldığını söyledi.

Bu talepleri birçok kez Van Büyükşehir Belediyesine bildirdiklerini anlatan Tanış, şöyle konuştu:

"Muhtar ve vatandaşların 138 dilekçesine rağmen Büyükşehir Belediyesinden sonuç alamadık. İlçemiz hayvan sayısı ve tarımsal alan itibarıyla bölgenin en büyük üretim merkezlerinden biri. Her yıl düzenli olarak bahar aylarında temizlenen tarımsal sulama kanalları bu yıl temizlenmediği için çiftçilerin mağduriyetine sebep oldu. Tarımsal çalışmalar, ertelenmemesi ve zamanında yapılması gereken çalışmalardır. Vaktinde yapılmayan tarımsal çalışmalar, hasat ve ekim zamanını olumsuz etkileyecektir. Biz de ilçemizdeki çiftçilerin bu durumdan etkilenmemesi için 6 iş makinesi kiralayarak mahallelerimizde görevlendirdik. Bizim için önemli olan çiftçimizin mağdur olmaması ve tarımsal üretimin aksamamasıdır."

Çiftçiler ise sulama kanallarının temizlenmesini sağlayarak büyük bir sorunu çözen Belediye Başkanı Tanış'a teşekkür ettiklerini dile getirdiler.

Kaynak: AA