DEU Rektörü Hotar, İftarda Öğrencilerle Buluştu

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, iftar yemeği için davet edildiği Buca'daki bir öğrenci evinde orucunu açtı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hotar'ın Buca Eğitim Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde eğitim gören öğrencilerin daveti üzerine Buca'daki bir iftar yemeğine katıldığı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hotar, Ramazan ayının sevgi, saygı, paylaşma ve bir arada olma duygusunu pekiştirdiğini aktardı.

Dokuz Eylül Üniversitesi ailesi ile hayatın her noktasında bir araya gelmeye önem verdiklerine işaret eden Hotar, şunları kaydetti:

"Güzel günlerimizde de zor zamanlarımızda da birbirimizin yanında olmaya gayret ediyoruz. Bugün de iftar yemeği için davet edildiğimiz bu güzel evde, evlatlarımızla oruç açmanın heyecanını yaşadık. Kendilerine nazik davetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Bizler, öğrencilerimiz ve çalışanlarımız ile yaptığımız bu tür buluşmalar sayesinde geleceğimize ilişkin duygu ve düşüncelerimizi, hayallerimizi paylaşma fırsatı da buluyoruz. Ailelerinden uzakta eğitim görmek durumunda kalan evlatlarımızı yalnız bırakmıyoruz çünkü onlar, bizlere emanet edildi. Dolayısıyla üniversitemizi sadece bir eğitim ve araştırma kurumu değil ortak geleceğin paylaşıldığı bir yer olarak düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde de farklı etkinliklerle bir araya gelmeye devam edeceğiz. Bu duygularla Ramazan ayının, başta milletimiz olmak üzere devletimize, İslam alemine ve mensuplarımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Kaynak: AA