Binali Yıldırım Üniversitesi'nde Hemşirelik Haftası Kutlandı

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası Erzincan’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Binali Yıldırım Üniversitesi'nde Hemşirelik Haftası Kutlandı
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından Sağlık Yerleşkesi Başöğretmen Konferans Salonunda düzenlenen Hemşirelik Haftası kutlama programına, Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Sinanoğlu, Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ergün Topal, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Babürşah Taşlı, sağlık çalışanları, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal marşı ile başlayan programda, fakültenin tanıtım sinevizyonu katılımcılara aktarıldı.

Programda konuşan Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Babürşah Taşlı, sağlık hizmetlerinin bir ekip hizmeti olduğunu belirterek, hemşirelik mesleğinin de bu ekibin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu ifade etti.

Hemşirelerin zor şartlarda görev yapmalarına rağmen sağlıklı birey ve sağlıklı toplumların oluşumunda önemli rol oynadığına dikkat çeken Taşlı, hemşirelerin sabır, sevgi ve şefkat gerektiren bir meslek icra ettiğini kaydederek, tüm hemşirelere görevlerinde başarılar diledi.

Ardından konuşan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Dekan Vekili Prof. Dr. Ergün Topal ise hemşireliğin insan sağlığının etik değerleri ve bilimsel bilgiye dayalı hizmet vermeyi ilke edinen uygulamalı bir sağlık disiplini olduğunu söyledi.

Yakın tarihte Balkan, Çanakkale ve 1. Dünya Savaşlarına katılan kadınların sağlık alanında yaptıkları sağlık uygulamaları sayesinde mesleğin öneminin ortaya çıktığına dikkat çeken Prof. Dr. Topal, günümüzde hemşirelerin eğitim, öğretim, akademik ve yönetim çalışmalarının yanında diğer sağlık çalışanlarıyla profesyonel ekipler halinde görev yaptığını vurguladı. Prof. Dr. Topal, özverili çalışmalarından dolayı tüm hemşireleri kutlayarak mesleklerini başarıyla icra etmelerini temenni etti.

Konuşmaların ardından Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli hemşirelerin gözünden “Hemşirelik Nasıl Bir Meslektir” temalı bir video gösterimi ile Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunları ekibinin folklor gösterisi katılımcılara sunuldu.

Daha sonra konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Papatya Karakurt, “Uluslararası Hemşireler Birliği 2019 Teması” kapsamında “Herkes İçin Sağlıkta Hemşireler, Öncü Bir Ses” başlığı adı altında bir sunum yaptı.

Gerçekleştirilen sunumunda son 3 yılda sağlık sorunlarının yaklaşık 5 kat artığına dikkat çeken Doç. Dr. Karakurt, çeşitli ülkelerden vaka örnekleri vererek, sağlığı olumsuz etkileyen küresel sağlık sorunlarından korunma yolları ve alınması gereken önlemleri katılımcılara aktardı. Hemşirelikte liderliğin önemine de değinen Karakurt, hemşirelerin mesleki sorunlarının raporlanarak çözüme kavuşturulması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Öğrencilerin hazırlamış olduğu çeşitli müzik ve şiir dinletileri ile devam eden programda Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin 2018-2019 Bahar Şenlikleri kapsamında katıldığı turnuvalarda dereceye giren Kadın ve Erkek Voleybol ve Futbol takımlarına kupaları verildi.

Program davetlilerin Hemşirelik Bölümü öğrencilerince hazırlanan “Hemşirelik” temalı resim sergisini gezmeleriyle sona erdi.
Kaynak: İHA