Adana'daki FETÖ/PDY Davasında Karar

Aralarında eski Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk'ün de olduğu 9 sanığın beraatine karar verildi Örgütün 'Yargıtay imamı' olduğu iddia edilen Mehmet Rasim Kuseyri hakkında, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava kapsamında ceza aldığı için bu davada karar verilmesine yer olmadığına hükmedildi

Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan aralarında eski Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk'ün de olduğu 9 sanığın beraatine, örgütün "Yargıtay imamı" olduğu öne sürülen Mehmet Rasim Kuseyri hakkında ise karar verilmesine yer olmadığına hükmedildi.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz sanıklar Alemdar Öztürk ile A.K, A.A, A.K, E.K, E.E, O.Ö, R.A, Z.C.K. ve avukatları hazır bulundu.

Sanık Kuseyri ise bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Söz hakkı verilen sanık Alemdar Öztürk. FETÖ/PDY ile bir bağlantısının olmadığını belirterek, beraatini talep etti.

Diğer sanıklar da üzerilerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, adli kontrol tedbirlerinin kaldırılması ve beraatlerine karar verilmesini istedi.

Cumhuriyet savcısı ise bir önceki celse açıkladığı esas hakkındaki mütalaasını tekrar ederek sanıkların cezalandırılması yönünde görüş sundu.

Mahkeme heyeti de sanıklar Alemdar Öztürk ile A.K, A.A, A.K, E.K, E.E, O.Ö, R.A, Z.C.K'nin beraatine karar verdi.

Sanık Mehmet Rasim Kuseyri'nin ise Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava dosyası kapsamında "silahlı terör örgütüne üyelik" suçundan 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılması gerekçesiyle hakkında karar verilmesine yer olmadığına hükmedildi.
Kaynak: AA