Türk Kızılayı'ndan Siirt'te İftar

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören: 'Suriye, Afganistan, Türkmenistan ve diğer ülkelerden ilimize gelen kardeşlerimizle aynı sofrada olmaktan mutluluk duyuyoruz'.

Türk Kızılayı Şubesince Siirt'te iftar programı düzenlendi.

Kentte bir düğün salonunda düzenlenen programda konuşan AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, kentteki birlik ve beraberliği ramazanın bereketiyle taçlandırdıklarını söyledi.

Türk Kızılayı yetkililerine bu anlamlı sofra için teşekkür eden Ören, "Suriye, Afganistan, Türkmenistan ve diğer ülkelerden ilimize gelen kardeşlerimizle aynı sofrada olmaktan ve bu kardeşlerimizi Siirt'te görmekten mutluluk duyuyoruz. Allah kardeşliğimizi daim etsin." dedi.

Ümmet arasındaki sınırların kaldırılması gerektiğine dikkati çeken Ören, şunları kaydetti:

"Aramızdaki sınırları kaldırmamız lazım. Siirt'te Arap, Türk, Kürt aynı bağları ve duyguları taşıyoruz. Değişik yerlerden ilimizde bulunan 5 bin kardeşimiz var. Onları da Siirtli kabul ediyoruz."

Türk Kızılayı Siirt Şube Başkanı Nihat Altunç da Kızılay'ın ev sahipliğinde birlik ve beraberlik duygularını pekiştiren iftar sofrasında buluşmaktan memnuniyet duyduklarını aktardı.

Kızılay'ın veren el ile alan el arasında köprü vazifesi gördüğünü dile getiren Altunç, "Hayırdan hayra koşan, hayra ve iyiliğe vesile olan, birleşen tüm yolların kavşağındaki Kızılay'ın çalışmalarına destek veren herkese teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

İlahilerin seslendirildiği program, İl Müftüsü Ahmet Altıok'un okuduğu dua ile sona erdi.

Kaynak: AA