Şehit Mehmet Erdoğan İçin Mevlit Okutuldu

Hakkari'nin Derecik ilçesinde PKK'lı teröristlerin sınır ötesinden yaptığı saldırı sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Erdoğan için mevlit okutuldu Adana Valisi Mahmut Demirtaş: 'Onlar; ezanlarımız dinmesin, bayrağımız semalarımızda dalgalansın, vatanımıza namahrem göz dikmesin, milletimiz sonsuza kadar var olsun diye kendi canlarından, umutlarından, geleceklerinden, ailelerinden, evlatlarından vazgeçmişlerdir'.

Hakkari'nin Derecik ilçesinde PKK'lı teröristlerin sınır ötesinden yaptığı saldırı sonucu şehit olan piyade sözleşmeli er Mehmet Erdoğan için mevlit okutuldu.

Şehit Erdoğan için İmamoğlu ilçesindeki baba evinde düzenlenen mevlitte, Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, iftarın da düzenlendiği mevlitte yaptığı konuşmada, vatan ve millet için şehadete yürüyen tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Vatan topraklarını ve aziz şehitlerin hatıralarını asla çiğnetmeyeceklerini dile getiren Demirtaş, şunları kaydetti:

"Şehadet makamı, inancımıza göre peygamberlik makamından sonra gelen en yüce makamdır. Bu coğrafya; vatan, millet, bayrak ve mukaddesat uğrunda can feda eyleyenlerin yurdudur. Hakka yürüyen her bir neferimiz ise aziz vatanımızın ebedi bekçileridir. Onlar, ezanlarımız dinmesin, bayrağımız semalarımızda dalgalansın, vatanımıza namahrem göz dikmesin, milletimiz sonsuza kadar var olsun diye kendi canlarından, umutlarından, geleceklerinden, ailelerinden, evlatlarından vazgeçmişlerdir. Bugün bizler onların kahramanlıkları sayesinde bu coğrafyada söz söylüyor; yedi düvele bu toprakların ebedi Türk yurdu olduğunu gösteriyoruz. Buradan bir kez daha ifade etmeliyim ki, gözünü bu topraklara dikenlerle mücadelemiz sonsuza kadar sürecektir. Her bir karışı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu vatanı ve onların hatıralarını, asla çiğnetmeyeceğiz."

Şehit yakınlarının acılarını hafifletmenin, yaşamlarını kolaylaştırmanın en önemli görevleri arasında yer aldığını ifade eden Demirtaş, kapılarının şehit yakınları ve gazilere daima açık olduğunu belirtti.

Programa Adana Milletvekilleri Tamer Dağlı ve Abdullah Doğru, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şehidin ailesi ve yakınları katıldı.

Hakkari'nin Derecik ilçesinde, 4 Mayıs tarihinde, PKK'lı teröristlerin sınır ötesinden yaptığı saldırı sonucu 3 asker şehit olmuş, bir asker yaralanmıştı.

Kaynak: AA