Şehit Annesine Anneler Günü Hediyesi

Oğlunu 1984 yılında şehit veren Aysel Şen’in en büyük hayali yıllar sonra Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı tarafından hayata geçirilecek. Şehit Adnan Şen’in ismi Altındağ’daki bir parkta yaşatılacak.

Şehit Annesine Anneler Günü Hediyesi
Ankara’daki şehit anneleri, Anneler Günü’nde Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı organizesinde, Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı’nın ev sahipliğinde düzenlenen iftar programında bir araya geldi. AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Altındağ Kaymakamı Erol Karaömeroğlu ve Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar’ın da katıldığı özel programda davetlileri Ankara Mehteran ekibinin çaldığı mehter marşları karşıladı. Kur’an tilavetiyle devam eden iftarda yaklaşık 500 şehit yakını hep birlikte oruçlarını açtı.

“Kapımız sonuna kadar açık”

İftar sonrası konuşan Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, “Bizim inancımızda iki ulvi değer vardır. Bir tanesi annelik, Neden? “Cennet annelerin ayağının altındadır” diyen bir inancın mensuplarıyız. İkincisi ise şehitlik. Bundan daha büyük bir mertebe var mı? Peygamberlikten sonraki en güzel yer şehitlik. Ne mutlu sizlere ki şehit annelerisiniz. Biz sizlerin emrinde ve hizmetinizdeyiz. Anneler Gününüz kutlu olsun, Ramazan’ınız mübarek olsun. Kapımız da gönlümüz de sizlere sonuna kadar açık” ifadelerini kullandı. İftar sonrası Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı tarafından iki gazi eşine teşekkür plaketi takdim edildi.

Yılın annesi seçildi

Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ndeki programda 1984 yılında Hakkari Şemdinli’de şehit düşen Adnan Şen’in annesi 76 yaşındaki Aysel Şen ise, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı tarafından tüm şehit annelerini adına yılın annesi seçildi. Şen hediyesini, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ve Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar’ın elinden alırken en büyük isteği de bu özel gecede gerçekleşti. Çankaya’da yaşayan ve şehidin ismini yaşatılmasını isteyen anne Aysel Şen’in bu talebi, Altındağ Belediye Başkanı Balcı tarafından hayata geçirilecek. Şehit Adnan Şen’in ismi önümüzdeki günlerde alınacak Belediye Meclisi kararıyla Altındağ’da bir parka verilecek. Şehit annesi Aysel Şen, isteğinin yıllar sonra kabul olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

İftar etkinliği semazen gösterisiyle son buldu.
Kaynak: İHA