Sakarya'dan Kısa Kısa

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, "Bizim millet olarak mutlaka kültürümüze sahip çıkmamız ve evlatlarımızı bu doğrultuda yetiştirmemiz lazımdır." dedi.

Geyve Sosyal Gelişim Merkezi'nde düzenlenen yıl sonu etkinliklerine katılan Yüce, sosyal gelişim merkezlerinin her geçen gün öneminin ne kadar arttırdığının farkında olduklarını söyledi.

Kültürlerin bir medeniyetin hem geçmişi hem de geleceği olduğunu belirten Yüce, "Kültürüne sahip çıkmayan medeniyetlerin yaşayabilme şansı yoktur. Bizim millet olarak mutlaka kültürümüze sahip çıkmamız ve evlatlarımızı bu doğrultuda yetiştirmemiz lazımdır. Seçim öncesinde vadettiğimiz Çocuk Akademisi adlı projemiz vardı. Sosyal gelişim merkezlerimiz oluşturacağımız Çocuk Akademisi'nin adeta altlığını oluşturuyor. İnşallah bu merkezlerin daha büyüğünü gerçekleştirmeye gayret göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

El emeği ürünlerin sergilendiği programa, Yüce'nin eşi Filiz Yüce, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, AK Parti Geyve İlçe Başkanı Abdullah Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce ve çok sayıda vatandaş katıldı.

- Adapazarı'nda bayram temizliği

Adapazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, çocuk parkları ve tüm yeşil alanlarda bayram temizliğine başlanıldığını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, 16 mahallede çalışmaların sürdüğü belirtilerek bayrama kadar ilçe genelinde temizlik faaliyetlerinin sonuçlandırılacağı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, "Gerek yol kenarlarında oluşan yabani otlar, gerekse kaldırım kenarları ve boş arazilerdeki yabani otlar temizlenerek Ramazan Bayramı’na hazırlanıyor. Yeşil alan ve kaldırımlarda yaptığımız temizlik çalışmalarının yanında, ekiplerimiz çocuk parklarında da büyüyen otları keserek parklarımızda kapsamlı temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Bayrama kadar inşallah Adapazarı’mızın genelinde bu çalışmaları sonuçlandırmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA