Hemşirelik Haftası

Kırklareli'nde Hemşirelik Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende, İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende bir konuşma yapan Cerit, modern hemşireliğin kurucusu olarak kabul edilen Florence Nightingale'in doğum günü olması nedeniyle 12-18 Mayıs tarihlerinin Hemşirelik Haftası olarak kutlandığını söyledi.

Hemşireliğin zor bir meslek olduğunu ifade eden Cerit, hastanelerin olmazsa olmazı kalbi konumunda görev yaptıklarını belirtti.

Hemşirelerin vatandaşların sağlığına kavuşması için canla başla görev yaptığını dile getiren Cerit, şöyle devam etti:

"Sağlık, bireylerde zorunlu, vazgeçilmez ve hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlardan biridir. Bu ihtiyaca cevap veren personel içinde en önemli meslek gruplarından birisi de hemşirelerdir. hemşireler sağlığı yerinde olmayan, yardıma muhtaç insanlara hizmet vermektedir. Hekimler hastanedeki işlerin yürümesini sağlayan lokomotif görevindedir ve hastanenin beynidir. Ancak hastanelerin 24 saat ritmik olarak çalışmasını sağlayan, sevginin ve şefkatin sembolü olan bir de kalp vardır. İşlet hemşirelerimiz ve ebelerimiz de hastanelerimizin kalbidir. Olmazsa olmazlarımız olarak onlarsız olmaz. Sağlık hizmetlerinin sunulmasında profesyonel bir meslek grubu olarak görevlerini gece gündüz demeden özveriyle ifade eden hemşirelerimizin haftasını kutluyorum. Topluma verdikleri hizmet, hekimlere verdikleri destek, hasta ve hasta yakınlarına gösterdikleri sevgi, ilgi ve şefkatleri sebebiyle hepsine teşekkür ediyorum."

Konuşmanın ardından Cerit, hemşirelerin haftasını kutladı.

Kaynak: AA