Edirne Kısa Kısa

Anneler Günü nedeniyle Edirne Huzurevinde program düzenlendi.

Edirne’de Barınan Yaşlıları Koruma ve İhtiyaçlarını Karşılama Derneği üyeleri, Edirne Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş ve Huzurevi Müdürü Tamer Tahmazoğlu ile huzurevi sakinlerinin Anneler Günü'nü kutladı.

Ziyaret sonunda yaşlılara çeşitli hediyeler verildi. Huzurevi sakinlerinden Süleyman Yanık'ta çeşitli boncuklardan hazırladığı el emeği göz nuru bileklikleri ziyaretlerine gelen dernek üyesi annelere hediye etti.

- Engelliler Haftası

Edirne'de "Engelliler Haftası" kapsamında engeliler alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları iftarda bir araya geldi.

İpsala Özel Yeni Hayat Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Meriç Özel Hanife Ağyüz Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin desteği ile organize edilen iftar programına; Edirne Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Güler, Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, İl Müdür Yardımcıları Erdinç Topçu ve Sebahattin Bilgiç ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Yemeğin ardından engelliler alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen Özbaş, Edirne'de erişilebilirlik alanında yapılan çalışmaları anlattı.

Vatandaşlara bazı tavsiyelerde bulunan Özbaş, "Araçların kaldırımlara park edilmemesi, engelli araç otoparklarının işgal edilmemesi görme engelliler için hazırlanan hissedilebilir yüzeylerin kapatılmaması, kaldırımlara seyyar satıcı masa, sandalye ve bunun gibi malzemeler konulmaması, trafikte ve toplu ulaşımda engelli vatandaşlarımıza özen gösterilmesi gerekiyor" dedi.

Kaynak: AA