'Sosyal Medyadan Sosyal Meydana Projesi' Etkinliği

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde çeşitli faaliyetlerle yapılan "Sosyal Medyadan Sosyal Meydana Projesi" kapsamında Siirt'te etkinlikler düzenlendi.

Proje kapsamında Gençlik Merkezi hizmet binası bahçesinde bir araya gelen gençler, cep telefonlarını bir kenara bırakarak, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katıldı. Gençler antrenörler koordinatörlüğünde satranç, tenis, masa tenisi, okçuluk, badminton faaliyetlerinde yer aldı.

Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Ethem Göztok, proje kapsamında gençlerle bir araya geldiklerini, projenin 81 ilde eş zamanlı olarak hayata geçtiğini söyledi.

Projenin ikinci ayağını gerçekleştirdiklerini belirten Göztok, şöyle konuştu:

"Amacımız sosyal medyaya bağımlı olmuş ya da bir şekilde sosyal medya kullanan gençlerimizi asıl sosyalleşecek alanlara taşımak. Onları biraz telefondan internetten uzaklaştırıp böyle gerçekten sıcak, samimi bir arkadaşlık ortamı kuracak ortama taşımak. 300'e yakın gençlik merkezimiz bu amaçla, gençlerin kendilerini kültürel, sanatsal birçok alanda yetiştirmeleri için kuruldu. Bu anlamda hizmet veriyoruz. Bugün işte çocuklar bir araya gelip eğleniyorlar tanışıp arkadaşlık kuruyorlar."

Anne babalara tavsiyede bulunan Göztok, “Ebeveynler kendilerinin gömülmüş olduğu sosyal medya dünyasına çocukları da gömmesinler. Çocuklar gerçekten samimi sıcak arkadaşlıklar edinsinler.” diye konuştu.

Etkinliğe katılan Ahmet Güneş de sosyal medyadan çok daha keyifli zamanı Gençlik Merkezi'nde geçirdiği için mutluluğunu dile getirdi.

Kaynak: AA