'Herkesin İçinde Bir Sanatkar Yatıyor'

Ressam İlhami Atalay ve Cemal Toy atölyelerinin yeni temsilcileri genç sanatçıların çalışmalarının yer aldığı karma resim sergisi, Üsküdar Abbara Kahve'de sanatseverlerin beğenisine sunuldu İlhami Atalay: 'Ben onlara eğitim sürecinde güzel görmeyi, sevmeyi, dünyaya aşkla bakmayı, soyut düşünebilmeyi, doğru görebilmeyi öğrettim. Renkleri tanıttım. Bu kadar kısa bir süre içinde bu kadar başarılı çalışmalar yapmaları gerçekten takdire şayan' 'Sanat kutsallaştırıldığı için insanların seviyesine inmiyor. Oysa herkesin içinde bir sanatkar yatıyor. Herkesin içindeki sanatkarı keşfetmesi için öğrencilerime telkin verdim. Yani bir şeyi aşkla yapmalarını öğrettim ben onlara, sevgisiz hiçbir şeyin olmayacağını anlattım. Severek yapılan çalışmaları da sergide görüyorsunuz zaten'

Ressam İlhami Atalay ve Cemal Toy atölyelerindeki genç sanatçıların çalışmalarının yer aldığı karma resim sergisinin açılışı yapıldı.

Üsküdar Abbara Kahve'deki açılışa, ressam İlhami Atalay, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve sergide eserleri bulunan atölye öğrencilerinin yanı sıra sanatseverler katıldı.

Ressam İlhami Atalay, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, öğrencilerinin eserlerinin sergilenmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, "Ben onlara eğitim sürecinde güzel görmeyi, sevmeyi, dünyaya aşkla bakmayı, soyut düşünebilmeyi, doğru görebilmeyi öğrettim. Renkleri tanıttım. Bu kadar kısa bir süre içinde bu kadar başarılı çalışmalar yapmaları gerçekten takdire şayan." dedi.

- "Herkesin içinde bir sanatkar yatıyor"

Atalay, öğrencilerin kısa sürede bu kadar mesafe katetmelerinin kendisini mutlu ettiğini ve öğrencileriyle gurur duyduğunu söyledi.

Sanatın halk seviyesine inmesi gerektiğini vurgulayan Atalay, "Sanat kutsallaştırıldığı için insanların seviyesine inmiyor. Oysa herkesin içinde bir sanatkar yatıyor. Herkesin içindeki sanatkarı keşfetmesi için öğrencilerime telkin verdim. Yani bir şeyi aşkla yapmalarını öğrettim ben onlara, sevgisiz hiçbir şeyin olmayacağını anlattım. Severek yapılan çalışmaları da sergide görüyorsunuz zaten." ifadelerini kullandı.

Atalay, sergide 5-6 ay gibi kısa sürede, sıfırdan başlayan sanatçıların eserlerinin yer aldığına dikkati çekerek, klasik çalışmalardan, soyut çalışmalara kadar pek çok kompozisyonun görülebileceğini dile getirdi.

- "Hocamız bize 'kendinizi aşın' diyerek güven veriyor"

Sergide eseri bulunan öğrencilerden Selvigül Şahin ise İstanbul Tasarım Merkezi'nde, ressam Cemal Toy'un atölyesinde resim yapmaya başladığını belirterek, resim sanatında belli bir aşamaya geldikten sonra İlhami Atalay'ın atölyesine geçtiğini ifade etti.

Şahin, 20 öğrencinin 50'ye yakın eserinin sergileneceğini aktararak, "Öğrencilerin arasında akademi eğitimi alan yok. İlk anlamda küp ve kare kompozisyonlarıyla başladık. Süreç devamlı gelişerek devam etti. Karakalem, sulu boya, yağlı boya ve akrilik gibi çalışmalar yaptık. Hocamız da zaten bize sürekli 'kendinizi aşın' diyerek güven veriyor." dedi.

Sergide 5 eserinin bulunduğunu ifade eden Şahin, çalışmalarının "Bahar" ve "İstanbul" temalı olduğunu ve "İstanbul" temalı çalışmalarıyla kişisel bir sergi açmak istediğini söyledi.

Sergi, 30 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA