Edirne'den Kısa Kısa

Enez Atatürk Ortaokulu öğrencisi Yağmur Berçe Günenç, Pamukkale Kaymakamlığınca düzenlenen resim yarışmasında birinci oldu.

Kaymakamlığın proje ofisince, "Teknolojiyi Bilinçli ve Güvenli Kullanalım" temasıyla Türkiye geneli ortaokullar arası resim yarışması düzenlendi.

Enez Atatürk Ortaokulu öğrencisi Yağmur Berçe Günenç yarışmada birinci, Mardin Artuklu Gölü Ortaokulu öğrencisi Cevher Abukan ikinci, Ankara Batıkent Ortaokulu öğrencisi Ayça Kurnaz üçüncü oldu.

Yarışmada birinci olan Günenç, 3 bin lira para ödülü kazandı.

Bu kapsamda Enez ilçesinde de "Bağımlı Oldukça Tutsak, Bilinçli Kullandıkça Özgürsün" sloganıyla etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte öğrencilerin yaptığı resimler sergilendi. Enez Kaymakamı Elif Canan Tuncer de yarışmada birinci olan Günenç'i, öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti.

- "Engelli vatandaşların farkındayız"

Türk, Yunan, Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) Başkanı Önder Akdağ, kamu yararına görev yapan bir sivil toplum kuruluşu olduklarını belirterek, Engelliler Haftası’nda farklı etkinlikler gerçekleştireceklerini söyledi.

Akdağ, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, engelli bireylere yönelik farkındalık çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Geçtiğimiz ay düzenlenen 5. Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’nun startını özel çocuklarını verdiğini hatırlatan Akdağ, "Biz engelli bireyleri sadece bir hafta değil yılın tüm günü hatırlamalıyız. Engelli vatandaşların farkındayız. Bu hayatı onlarla birlikte ortak şekilde paylaşıyoruz. Önümüzdeki yıllarda maratonun özel çocuklarla ilgili kısmını da uluslararası bir boyuta taşımayı hedefliyoruz." dedi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, Türk Kızılayı Edirne Kan Bağış Merkeziyle işbirliği yaparak kan bağış kampanyası düzenleyeceklerini de ifade eden Akdağ, "Saraçlar Caddesi’nde gönüllü vatandaşlarımızdan kan bağışı toplayacağız. Ramazan ayı dolayısıyla kan bağışı yapan gönüllü sayısında bir düşüş var. Buna da bir destek olmak istiyoruz. Çadırımız akşam saat 23.00’a kadar açık olacak." diye konuştu.

Kaynak: AA