Tekirdağ'ın Hava Kalitesinde İyileşme

Tekirdağ'da hava kirliliğinin azaltılması ve hava kalitesinin iyileştirilmesi için alınan önlemler ve uygulanan tedbirlerle hava kalitesinde iyileşme sağlandı.

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kentte Temiz Hava Eylem Planı'nın etkin bir şekilde uygulanması, doğal gaz kullanımının yaygınlaşması, kullanılan ithal ve yerli kömürler için uygunluk denetimleri yapılarak kaliteli kömür kullanımının sağlanması, sanayi tesislerinde kullanılan kömür için ve bacada emisyon ölçümü gerçekleştirmek suretiyle Kömür Kullanım İzni verilmesi uygulamasının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ulusal Hava Kalitesi Ağı verilerine olumlu yansıdı.

İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu'nun talimatlarıyla 7 gün 24 saat gerçekleştirilen denetimler ile ısınmadan ve sanayiden kaynaklanan emisyonların kontrol altına alınması neticesinde, geçmiş yıllarda yaşanan hava kirliliği ile ilgili şehrin hava kalitesinde olumlu gelişmeler görüldü.

Ölçümlerde, Süleymanpaşa ilçesinde ulusal hava kalitesi indeksine göre 2016 yılında 198 gün olan temiz hava gün sayısı, 2017 yılında 263 güne, 2018 yılında ise 328 güne yükseldi.

Kirli gün sayısı ise 2016 yılında 161 iken, 2017 yılında 92’ye ve 2018 yılında 1 güne kadar düştü.

Çerkezköy İlçesi 2018 yılını 341 gün temiz hava gün ve 16 kirli hava gün olarak tamamlarken, Çorlu'da kirli hava gününe rastlanılmadı.

Kaynak: AA