Şehitlerin İsimleri Kütüphanelerde Yaşayacak

Doğanşehir ilçesindeki 2 ayrı kütüphaneye şehitlerin isimleri verildi.

Doğanşehir ilçesinde Şehit Kütüphaneleri gönüllüler grubu tarafından Şehit Barış Ayberk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açılan kütüphaneye Şırnak’ta şehit düşen uzman çavuş Kemal Aktay'ın ismi verildi.

Elmalı Ayşe Küçük Ortaokulundaki kütüphaneye ise 2015 senesinde Şanlıurfa'da şehit olan polis memuru Serdal Toprak'ın adı konuldu.

Malatya Valisi Aydın Baruş, kütüphanelerin açılışında yaptığı konuşmada, öğrencilerin kütüphanelerin kapısından girerken şehit Kemal Aktay ve Serdal Toprak'ın isimlerini göreceklerini belirtti.

Öğrencilerin içeriye girdikleri zaman ise şehitlerin hayatlarını okuyacaklarını kaydeden Vali Baruş, şunları söyledi:

"Şehitlerimizin bizler için ne anlam ettiğini güzelce öğrenecekler ve bu vatan, millet için çalışmanın değerini de inşallah bu okul sıralarında anlayacaklar. Kitaplarını okudukça çalıştıkça memlekete hayırlı evlatlar olarak yetişecekler. Şehitlerimizin adını aldığı bu kütüphaneler okullarımıza öğrencilerimize hayırlı olsun."

Kütüphanelerin açılışına Doğanşehir İlçe Kaymakamı Murtaza Ersöz, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, Malatya Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Malatya Jandarma Alay Komutanı Albay Necmi İnce, Doğanşehir İlçe Milli Eğitim müdürü Caner Güler ve şehit aileleri katıldı.

Kaynak: AA