Kaymakam Arcaklıoğlu Ve Başkan Teke Her Gün Bir Köyü Ziyaret Ediyor

Kütahya’nın Altıntaş İlçe Kaymakamı Mustafa Sait Arcaklıoğlu ve Belediye Başkanı Arif Teke, Ramazan ayı dolayısıyla her gün bir köy ziyaret edip köylülerin sorunlarını dinliyorlar.

Kaymakam Arcaklıoğlu Ve Başkan Teke Her Gün Bir Köyü Ziyaret Ediyor
Gökçeler Köyünü ziyaret ederek köy halkı ile istişarelerde bulunduklarını belirten Başkan Arif Teke, “Gelişmiş ülkelerin kalkınmasında tarım toplumundan sanayi toplumuna geçişte en önemli sektör tarıma dayalı sanayidir. Ulusal gelirimizin ve istihdamın eşiğini oluşturan tarım sektörüdür. Bölgemiz tarım arazileri yönünden oldukça zengindir. Devletimiz baraj ve sulama kanallarıyla gerekli desteği bölgemize vermektedir. Köylümüze tarımda ve hayvancılıkta devletimiz büyük destekler vermektedir. Yeterki talep etmesini bilin ve çalışıp üretmekten bıkmayın’’ dedi.

Kaymakam Arcaklıoğlu ise, yaptığı açıklamada, ’’Gençlerimiz köylerimizden askeri ücretli işler için göç etmek yerine, devletimizin çeşitli alanlarda verdiği teşviklerden yararlanarak kendi işlerini kurabilirler. Tarım ve hayvancılıkla uğraşmak isteyen gençlerimiz devletimizin desteklerinden yararlanmak için gerekli başvuruları ilgili kurumlarımıza yapmalıdır. Araştırmacı olunursa ve gerekli yerlere başvurulursa bir çok alanda devletimizin verdiği desteklerle gençlerimiz kendi işinin sahibi olurlar. Köyden kente göçü ancak böyle önleyebiliriz’’ diye konuştu.

Kaynak: İHA