Vale Cinayeti Davasının Tek Tutuklu Sanığına Tahliye

Kadıköy’de 2 kişinin hayatını kaybettiği vale cinayetine ilişkin aralarında emniyet amirinin de bulunduğu 5 sanığın yargılandığı davada mahkeme, tek tutuklu sanık olan Hakan Ekşi’nin ikinci kez tahliyesine karar verdi. Duruşma sonrasında hayatını kaybedenlerin yakınları tahliye kararına isyan etti.

Vale Cinayeti Davasının Tek Tutuklu Sanığına Tahliye
Kadıköy’de Murat Oğuzorhan ve Emre Ağdaş’ın hayatını kaybettiği vale cinayetine ilişkin 5 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Hakan Ekşi cezaevinden getirildi.

Tutuksuz sanıkların avukatları ile müşteki avukatları da salonda hazır bulundu.

Duruşmada söz alan katılan avukatı Cesim Parlak, “Hakan Ekşi’nin azmettirdiği çok sabittir. Sanık Hakan’a atılı suçun vasıf ve mahiyeti göz önüne alınarak tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ederiz” dedi.



“6-7 el silah sesi geldikten sonra ortalık karıştı”

Olay tarihinde Kartal İlçe Emniyet Amiri olarak görev yapan Y.D. duruşmada tanık olarak dinlendi. Y.D., olay gecesi restorana arkadaşlarıyla birlikte gittiğini anlatarak, "Restoran dışında karışıklık oldu. daha sonra bu karışıklık içeri yansıdı. 6-7 el silah sesi geldikten sonra ortalık karıştı. Bağırış sesleri geldi ve insanlar sağa sola kaçışıyordu. Dışarı çıktığımızda Murat Oğuzorhan’ı yerde yatarken gördüm. Daha önceden tanımadığım Emre Ağdaş’ta yerde oturuyordu. Polisler gelmiş olay yerine şerit çekiyordu. Sanık Hakan Ekşi’yi olay yerinde gördüğümü hatırlamıyorum. Olay yerinde kimin ne şekilde ateş ettiğini görmedim” diye konuştu.



“Kimseyi azmettirmedim”

Söz alan tutuklu sanık Hakan Ekşi, 16 aydır tutuklu olduğunu söyleyerek, “Çoluk çocuğum vardır. Dükkanlarım kapanmıştır. Olayla hiçbir alakam yoktur. Ben kimseyi azmettirmedim. Mağdur durumdayım” dedi.



Davanın tek tutuklu sanığına tahliye

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Hakan Ekşi’nin tutuklu kaldığı süreyi, delillerin toplanmış olmasını ve kaçma şüphesinin olmadığını gerekçe göstererek tahliyesine karar verdi. Ekşi hakkında adli kontrol hükümleri uygulayan mahkeme, haftada 3 kez karakola giderek imza vermesine hükmetti.

Firari sanık Mehmet Halim Toprak hakkında çıkarılan yakalama kararının devamına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Duruşmadan sonra maktuller Murat Oğuzorhan ve Emre Ağdaş’ın ailesi ile yakınları tahliye kararına tepki gösterdi. Polis ve güvenlikler taraflara müdahale etti.

Anne tahliye kararına isyan etti

Emre Ağdaş’ın annesi, “Bana çocuğumu versinler. Başka bir şey istemiyorum. Çocuğumu istiyorum. Benim askerime polisime bir şey olduğunda ben oturup ağlıyorum. Onlar sadece çocuklarımızın katili değil, bizim de katilimiz. Ben yaşıyor muyum? İlaçlarla duruyorum. İnsanların acısına saygı gösterin” dedi.



İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, ateş eden firari sanık Mehmet Halim Toprak’ın "kasten öldürme" suçundan 2 kez müebbet hapis, sanık Hakan Ekşi’nin "kasten öldürmeye azmettirme" ve "kasten öldürmeye yardım etme" suçundan müebbet ve 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Olaydan sonra açığa alınan emniyet amiri Adnan Ayhan, Mertcan Güven ve Murat Keleşoğlu’nun ise "kasten yaralama" suçundan 1 yıla kadar hapsi talep edilmişti.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk celsesinde tutuklu sanık Hakan Ekşi tahliye edilmişti. Savcının itirazı üzerine yeniden tutuklanmıştı.
Kaynak: İHA