Tatvan'da 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' Etkinliği

Tatvan ilçesinde öğrenciler için yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan kampanya kapsamında etkinlik düzenlendi.

İlkokul öğrencileri ve öğretmenler, trafik polisleri ile jandarma trafik ekipleri eşliğinde, Cumhuriyet Caddesi'ndeki alışveriş merkezi önünde düzenlenen "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" etkinliğine katıldı.

Trafik polisleri tarafından durdurulan araç sürücülerine öğrenciler tarafından broşür dağıtıldı.

Daha sonra yaya geçitlerinde pankart açan öğrenciler "yaya önceliği" konusunda sürücü ve vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Kaymakam Mehmet Ali Özkan, yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı tarafından yaya önceliği yılı ilan edildiğini anımsattı.

Türkiye genelinde farkındalık oluşturmak için yıl boyunca etkinliklerin düzenleneceğini ifade eden Özkan, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımız ve çocuklarımızla beraber bu farkındalığı oluşturmak üzere ilçemizin 3 noktasında yaya geçişlerinin önemini, yaya geçişlerinin nasıl kullanılacağını, yaya geçidindeki yayalara sürücülerin nasıl davranacağını anlatmak üzere bir kampanya başlattık. Önemli olan küçük yaştan itibaren insanlarımıza bu alışkanlığı ve önemi aşılamak. Türkiye'nin her tarafından bu kampanya yürütülüyor ve biz de burada çocuklarımızla beraber kampanyayı devam ettiriyoruz. Kampanyada emeği olan başta Bakanımız olmak üzere sorumlu bütün yöneticilerimize şükranlarımı sunuyorum."

Özkan, trafik kurallarına uymayan sürücülere cezai işlem uygulanacağını sözlerine ekledi.

Etkinliğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, İlçe Emniyet Müdürü Tuncay Aygün, İlçe Jandarma Komutanı Sinan Tercan, trafik polisleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA