KBÜ'de 'Pozitif Düşünce Ve İletişim' Konferansı

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) "Bir Kitap Bir Yazar" etkinlikleri kapsamında "Pozitif Düşünce ve İletişim" konulu konferans düzenlendi.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Kamil Güleç Kütüphanesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansta konuşan KBÜ İletişim Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi Mustafa İnce, olumlu düşünmenin çaba gerektirdiğine vurgu yaptı.

İnce, "Bireysel olarak ne kadar iyi iletişim kurabilirsek, toplumsal olarak da o derecede iyi iletişim kurabiliriz çünkü toplumu oluşturanlar bireylerdir. Dolayısıyla bizim öncelikli olarak bireysel iletişim becerimizi düzeltmemiz gerekiyor. Bu anlamda bireylerin iletişim becerisi, toplumun iletişim becerisi ile eş değerdir." diye konuştu.

Konuşmasında günlük hayatta yaşanan ufak meseleler karşısında sinirli ve agresif tepkiler gösteren insanlardan örnekler de sunan İnce, şöyle devam etti:

"Türk toplumu duygusu yoğun bir millettir. Yani duygularımız aklımızdan önce harekete geçiyor. Bir şeyi düşünmeden, bir şeyin değerlendirmesini yapmadan hareket ediyoruz. Hal böyle olunca duygular baskın geliyor ve akılla düşündüğümüzde yapmayacağımız şeyleri bir anda yapıveriyoruz. Yolda yürürken sırf kendisine yan baktı diye adam öldüren insanlar var biliyorsunuz. İşte bu noktada duygularımızı kontrol ederek, aklımızı bilinçli bir şekilde kullanmamız gerekiyor."

Konferansa, KBÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Özcan Büyükgenç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA