GÜNCELLEME - Türkiye-İran Sınırında Terör Saldırısı

Sınırın Iğdır tarafında gerçekleştirilen terör saldırısında bir asker şehit oldu, bir asker yaralandı Şehit askerin Türk bayrağına sarılı naaşı, Iğdır'daki törenin ardından baba ocağı Kırıkkale'ye uğurlandıŞEHİDİN NAAŞININ MEMLEKETİNE UĞURLANMASI VE DETAYLAR EKLENDİ.

Türkiye-İran sınırındaki Iğdır'ın Aralık ilçesindeki bağlı Dilucu bölgesinde düzenlenen terör saldırısında bir asker şehit oldu, bir asker yaralandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde PKK/YPG'li teröristlerce sınırın Dilucu bölgesinde devriye görevi yapan askerlere yönelik el yapımı patlayıcının da kullanıldığı saldırı düzenlendi.

Çıkan çatışmada yaralanan 2 askerden piyade sözleşmeli er Hasan Özdemir şehit oldu.

Hafif yaralanan diğer asker ise Iğdır Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

- Şehit asker için tören

Evli olan ancak çocuğu bulunmayan şehit piyade sözleşmeli er Özdemir için Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanında tören düzenlendi.

Özdemir'in Türk bayrağına sarılı naaşının katafalka konulduğu törende, şehidin öz geçmişi okundu, dualar edildi.

Ardından askeri tören mangasınca omuzlara alınan şehit Özdemir'in naaşı, tekbirler eşliğinde askeri uçağa konularak son yolculuğuna uğurlanması için baba ocağı Kırıkkale'ye gönderildi.

Törene, şehidin eşi Aslı Özdemir ve yakınlarının yanı sıra Iğdır Valisi Enver Ünlü, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, 1. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Yücel Özel, çeşitli kurumların temsilcileri, polis ve askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

Güvenlik güçlerinin teröristlere yönelik başlattığı operasyon ise sürüyor.
Kaynak: AA