Narkotik Eğitim Tırı Amasya'da

İstanbul Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan "Hedef Olma, Hedefsiz Kalma Projesi" kapsamında, vatandaşları narkotik suçlar ve madde ile mücadele konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan Narkotik Eğitim Tırı, Amasya'nın Merzifon ilçesine geldi.

Cumhuriyet Meydanı'nda konuşlanan tırda görevli narkotik uzmanı polisler, uyuşturucuyla mücadele ve korunma yolları gibi konularda gençlere, ailelere ve vatandaşlara bilgi veriyor.

Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale ve beraberindekiler, tırda incelemelerde bulundu.

Demirkale, bağımlılıkla mücadele konusunda büyük çalışma içinde olduklarını belirtti.

Bağımlılıktan uzak durmanın ve kurtulmanın yolunun iyi bir eğitimden geçtiğine işaret eden Demirkale, "Eğitim tırımız hem öğrencilerimizi bilinçlendirmek hem de velilerimize bilgi vermek amaçlı eğitim çalışması yapıyor. Narkotik Eğitim Tırı'nda çocuklarımıza, gençlerimize, toplumuza bağımlılıkla mücadele konusunda dikkatli olunması gereken konuların altını çizeceğiz." dedi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli narkotik uzmanı Yücel Salatan ise tırın yaklaşık 4 yıldan beri uyuşturucunun zararlarını anlatmak ve vatandaşları bilinçlendirmek için yollarda olduğunu söyledi.

Gençlerin ve ailelerin uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık konusunda uyanık olmaları gerektiğini vurgulayan Salatan, şunları kaydetti:

"Kimse kimseye maddeyi zorla vermiyor. İsteyerek kullanılıyor. Uyuşturucu zamanla beynin yerini alıyor. Bağımlılık geliştikçe kullanıcı insanları, mekanları, duyguları birbirine bağlıyor. Gençlere, 'Bir defadan bir şey olmaz. Kendini iyi hissedersin, mutlu olursun' diyorlar ama yalan söylüyorlar. Büyük bir hata, yanlış. Bizim işimiz burada devreye giriyor. Bunu anlatmaya çalışıyoruz. Bir defadan çok şey olacağını anlatmaya, eğitim vermeye çalışıyoruz."

Salatan, vatandaşlara tırın içinde özel olarak oluşturulan 40 metrekarelik modern eğitim salonuna konulan 12 dokunmatik ekranda uyuşturucu maddenin insan vücudundaki etkilerini anlattıklarını anlattı.

Kaynak: AA