Muş'ta Akademisyen Ve Öğrencilerden Çevre Temizliği

Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun akademisyen ve öğrencileri, çevre kirliliğine dikkati çekmek için piknik alanlarında temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Muş'ta Akademisyen Ve Öğrencilerden Çevre Temizliği
Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun akademisyen ve öğrencileri, çevre temizliği yaptı.

Üniversite yönetimi öncülüğünde, çevre kirliliğine dikkati çekmek amacıyla tarihi Murat Köprüsü etrafında temizlik çalışması gerçekleştirildi.

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat'ın da katıldığı etkinlikte, okulun akademisyen ve öğrencileri, piknik alanı olarak kullanılan bölgedeki çöpleri topladı.

Rektör Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak güzel bir etkinlik gerçekleştirildiğini söyledi.

Murat Nehri üzerindeki tarihi köprünün çevresinin kirletildiğini belirten Polat, "Öğrencilerimizle güzel bir çöp temizliği yaptık. İnşallah yaptığımız temizlik etkinliğini bundan sonra şehrin çeşitli noktalarında da yapacağız. Bu etkinlikler hem ilimizde hem de bölgemizde çevre bilincinin gelişmesine katkı sağlayacaktır." dedi.

Öğrencilere aynı zamanda çevre bilinci aşılamaya çalıştıklarını dile getiren Polat, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin bu bilinci, aileleriyle paylaşmalarını istiyoruz. Herkes evininin önünü süpürürse bütün sokaklar temiz kalır. Bu mantıkla yola çıkarsak herkes piknik yaptığı yeri temiz tutarsa kendisinden sonra gelen insanlar da orayı mutlaka temiz kullanır. İnşallah yaptığımız bu etkinlik insanlarımızda bir farkındalık oluşturmaya sebebiyet verir."

Öğrencilerden Mizgin Yeşim de piknik yapanların çevre temizliğine dikkat etmesi gerektiğini ifade etti.
Kaynak: AA