Amasya'da Kut'ül Amare Zaferi Kutlandı

Suluova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kut'ül Amare Zaferi'nin 103. yılı dolayısıyla "Osmanlı'dan Günümüze Değerlerimiz" programı düzenlendi.

Suluova Kültür Merkezi'ndeki program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Kur'an tilavetiyle başladı.

Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz, burada yaptığı konuşmada, tarihini ve geçmişini bilmeyen milletlerin geleceklerine yön veremeyeceklerini belirterek, Osmanlı Devleti'nin İngilizlere karşı kazandığı Kut'ül Amare Zaferi'nin yıl dönümünün kutlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü İlker Kösterelioğlu da programın, geçmişten günümüze değerlerin nasıl değişime uğradığının hatırlatılması bakımından anlamlı olduğunu söyledi.

Geçmişten alınacak güçle geleceği ve yaşadıkları çağı iyi anlamaları gerektiğini anlatan Kösterelioğlu, "Bu değerleri yaşatabildiğimiz ölçüde ülkemizdeki birlik ve beraberliğimiz sağlam olacaktır. Böylece geleceğe daha emin adımlarla ilerleyebileceğiz." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu ise günümüz toplumlarının ahlaken büyük gerileme yaşadığını, bu nedenle çocuklara, öğrencilere, gençlere ve vatandaşlara Osmanlı'yı uzun yıllar ayakta tutan değerleri tekrar hatırlatmak istediklerine işaret etti.

Osmanlı padişahlarının mesajlarının aktarıldığı skeçlerin sahnelendiği programa Belediye Başkanı Fatih Üçok, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Halit Haşimioğlu, İlçe Emniyet Müdür Vekili Engin Erkul, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA