Zeytinburnu'nun Kadın Muhtarı Edanur Menteş Açıklaması 'Bir Pazar Kahvaltısında Muhtar Olma Fikri Aklıma Geldi'

Zeytinburnu Telsiz Mahallesi’nde yaşayan üniversite mezunu 23 yaşındaki Edanur Menteş 31 Mart yerel seçimlerinde 3 bin oy fark atarak muhtar seçildi. Menteş, muhtar olma fikrinin bir pazar kahvaltısında aklına geldiğini söyledi.

Zeytinburnu'nun Kadın Muhtarı Edanur Menteş Açıklaması 'Bir Pazar Kahvaltısında Muhtar Olma Fikri Aklıma Geldi'


Zeytinburnu Telsiz Mahallesi’nde yaşayan 23 yaşındaki Optisyenlik bölümü önlisans mezunu ve İstanbul Üniversitesi Fizik Mühendisliği son sınıf öğrencisi Edanur Menteş, 31 Mart yerel seçimlerinde 3 bin oy fark atarak muhtar seçildi. Telsiz Mahallesi sakinleri ve esnaflarla sohbet ederek onların sorunlarını dinleyen Menteş gazetecilere muhtar olma sürecini anlattı. Menteş, “Ben gençlerin aktif rol alması gerektiğini düşünüyorum. Kadınların siyasette ve her yerde yer almasını istiyorum. Bir Pazar kahvaltısında muhtar olma fikri geldi. Bende neden olmasın dedim ” dedi.



“Bir Pazar kahvaltısında muhtar olma fikri aklıma geldi”

Menteş,” Ailem 64 yıldır Telsiz’de ikamet ediyor. İlkokulu Saniye Sezgin İlkokulunda, liseyi Zeytinburnu Anadolu İmam Hatip Lisesi’ sinde bitirdim. Optisyenlik ön lisans bölümünü bitirdim. Daha sonra İstanbul Üniversitesi’nde Fizik mühendisliği bölümüne dikey geçiş yaptım. Ben gençlerin aktif rol alması gerektiğini düşünüyorum. Bu siyasette de her yerde hem gençlerin hem kadınların özellikle. Ben bir Pazar günü kahvaltı yaparken bir fikir geldi neden olmasın dedim. Gençlerimiz daha aktif rol alsın dedim. Ve başvurdum güzel oldu” şeklinde konuştu.

“Ailem beni hep destekledi”

Çevresinden hiç olumsuz tepki almadığını söyleyen Menteş, “Ailem beni hep destekledi. Çevremden hiç tepki almadım. Sonuna kadar arkandayız destekleriz dediler. Dışarıdan Sivil Toplum Kuruluşları (STK), azalarım, komşularım, akrabalarım hepsi çok güzel destek verdi” dedi.



“ Biraz daha hareketli güzel planlarım var”

Telsiz Mahallesi’nin çok büyük bir mahalle olduğunu söyleyen Menteş, “Hemen hemen 29 bin seçmene yakın bir mahalle. Mahallemizde biz biraz daha ayrıntıya gireceğiz. Biraz daha aktif rol alacağız. Gençlikte burada önemli oluyor. Biraz daha hareketli, güzel planlarım var. Yaptıkça İnşallah güzel şeyler çıkacak ortaya” ifadelerini kullandı.

Gençlere tavsiyelerde bulunan Menteş, “Ben birde gençlerimizin önünü açmak istiyorum ben çıktım diye benden cesaret alıp çıkmak isteyen daha çok gençlerimiz ortaya çıkar. Gençlere tavsiyem asla korkmasınlar kesinlikle atılsınlar kazanmakta var kaybetmekte. Ben bu yola çıktığım zaman kaybetmeyi de göze alarak çıktım. Sonucu güzel oldu hem de güzel bir oyla kazandık” diye konuştu.

Kaynak: İHA