Güvenli İnternet Tır'ı Isparta'da

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hayata geçirilen ve Türkiye’nin 81 ilini gezerek öğrencilere internetin doğru ve güvenilir kullanımına yönelik eğitimlerin verilmesi amaçlanan Güvenli İnternet Tırı Isparta’ya geldi. Yaklaşık 1 hafta boyunca kentte kalacak olan tırın ziyaretçi vatandaş ve öğretmenlerin yanı sıra 30 okuldan en az 900 öğrenciyi bilinçlendirmesi hedefleniyor.

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu’nun himayelerinde, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuncay Yiğit’in koordinatörlüğünde, il Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün de paydaş olduğu proje ile 8-14 Nisan 2019 tarihleri arasında Isparta’da ‘İnternetin Bilinçli ve Güvenli Kullanımı Eğitimi/ projesi gerçekleştirilecek.

Isparta’daki 30 okuldan 900 öğrencinin faydalanması hedefi

Proje kapsamında, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hayata geçirilen Güvenli İnternet Tır’ında 8-14 Nisan 2019 tarihleri arasında Isparta Valiliği önündeki 15 Temmuz Demokrasi meydanında tüm vatandaşlara hizmet verecek.

Güvenli İnternet Tır’ı ile ayrıca, toplam 30 okuldan yaklaşık 900 öğrenciye internetin güvenli kullanımı ile ilgili olarak teorik ve uygulamalı eğitimler verileceği belirtildi.

Eğitim alan öğretmenler de öğrenci ve velilere eğitim verecek

Güvenli İnternet Tırı ile bilinçlendirmenin yanı sıra Isparta il ve ilçeleri genelinde görev yapan 250 psikolojik danışman ve rehber öğretmene de 10-12 Nisan tarihleri arasında internetin bilinçli ve güvenli kullanımı konusunda uzmanlar tarafından eğitim verileceği belirtildi.

Eğitim alan öğretmenlerin daha sonra kendi görev yaptıkları okullarda, öğrenci ve velilere eğitim vereceklerini belirten Vali Seymenoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Umarım ki bu proje, ülkemizin diğer illerine de hızlıca yayılır ve böylelikle, internet bağımlılığına karşı farkındalık oluşturma yolunda etkin adımlar atılmış olur”.

Projenin Isparta’ya hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Seymenoğlu, projeye destek veren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na ve tüm proje ekibine, teşekkür etti.

‘Sosyal odaklı bir proje’

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Proje Koordinatörü Prof. Dr. Tuncay Yiğit ise, “Her yıl Nisan ayının ikinci haftasında kutladığımız İnternet Haftası kapsamında, internet ve teknoloji bağımlılığı ile mücadele konusunda Isparta’mıza böyle sosyal odaklı bir proje kazandırmalarından dolayı Valimiz Ömer Seymenoğlu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA