Halk TV'deki depremin perde arkası

Gazeteci Ali Eyüboğlu, Halk TV'de yaşanan depremin perde arkasını yazdı.

Halk TV'deki depremin perde arkası
Halk TV'deki depremin perde arkası
CHP'nin medya ayağı Halk TV'de geçtiğimiz günlerde adeta kıyım yaşanmış, Lale Özan Arslan, Semra Topçu, Rahmi Aygün, Barış Yarkadaş, Atakan Gültekin ve Gökhan Demirel'in işlerine son verilmişti.

Duruma tepki gösteren Uğur Dündar da istifa etmişti.

Yaşanan bu olayların ardından Halk TV yönetimi sessizliğe gömülürken,kıyımın perde arkasını Gazeteci Ali Eyüboğlu yazdı.

'SIRA SEVİNÇ'E GELİR Mİ?'

Eyüboğlu, kanaldan CHP yönetimine muhalif insanların gönderildiğini yazarken, şunları aktardı;

Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç'i iki kez aradım, açmadı. “Halk TV'de neler oluyor?” diye mesaj attım, yanıtı, “Selamlar” oldu.
Sevinç, konuşmayınca konuşanları buldum. Yaptığım bir dizi telefon görüşmesinden Arslan'ın “Derin işler” dediği operasyona dair şu bilgileri aldım.
Halk TV, aralarında organik bir bağ olmasa da CHP'ye yakın bir kanal. Halk TV epeydir, CHP yönetimini değil, parti içi muhalefeti destekler çizgideydi.
Muharrem İnce'ye ve CHP'de genel kurul isteyen imza kampanyasına açık destek veren kanalın Abdullah Gül'ün adaylığına muhalefeti, Şaban Sevinç'le Tuncay Özkan arasındaki tartışma, CHP yönetimiyle ipleri iyice gerdi.
Aslı Baykal ne dedi?
Kurulmasına Deniz Baykal'ın öncülük ettiği Halk TV'nin Yönetim Kurulu'na kızı Aslı Baykal girdi. Baykal, 18 Mart'ta katıldığı ilk toplantıda kanal yöneticilerine, gelen baskılardan yorulduğunu, bu nedenle CHP Genel Merkezi'ni kızdıran yayınlara son vermelerini söyledi.
Baykal'ın istediği değişiklik olmayınca da kanalda ‘gençleştirme operasyonu' başladı. İşten çıkarılmalara gerekçe olarak da kanalın reytinglerinin düşmesi gösterildi.
Ekibi çıkarılan Sevinç'e de sıra gelir mi? Yerine Ankara'nın tanınmış gazetecilerinden biri gelir mi?
Bekleyip göreceğiz Halk TV'deki ‘Derin İşler'in nasıl sonuçlanacağını...

Yazının tamamı için TIKLAYINIZ