Gürpınarlılar Karadeniz'i Gezdi

Gürpınar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı, Aile Destek Merkezi (ADEM) kursiyerleri için Karadeniz gezisi düzenledi.

Geziye Kırkgeçit, Elaçmaz, Güzelsu ve Yaramış mahallerindeki ADEM kursiyerleri ile idarecileri katıldı.

Gezi kapsamında Atatürk Köşkü, Ayasofya Camisi, Sümela Manastırı, Uzungöl, Fırtına Deresi, Palovit Şelalesi ve Ayder Yaylası gibi tarihi ve turistik yerler gezildi.

Kaymakam Osman Doğramacı, kursiyerleri motive etmek ve yeni yerleri keşfetmelerini sağlamak amacıyla böyle bir organizasyon düzenlediklerini söyledi.

Doğramacı, şunları kaydetti:

"İlçemizde uzun emekler sonucunda ADEM'ler açtık. Toplam 135 kursiyerimizin katıldığı gezi programı kapsamında Trabzon, Gümüşhane, Rize ve Artvin illeri ziyaret edildi. Vatan her karış toprağıyla ve birbirinden renkli farklı kültürleriyle bir çiçek bahçesidir. Kendimizi tanımak çevremizi tanımaktan geçmiyorsa, bahçemizin kıymetini bilmiyoruz demektir. Bu düşüncenin ürünü olarak kadınlarımızın da bahçelerimizin nimetlerinden faydalanmalarını isteyerek böyle bir gezi düzenledik. Kadınlarımız bu gezi programıyla doyasıya eğlenip güzel bir hafta sonu geçirdiler."

Geziye katılan kursiyerler ise Kaymakam Doğramacı'ya teşekkür etti.

Kaynak: AA