Gaziantep'te Hekim Adayları Beyaz Önlük Giydi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesinde 3. sınıf temel eğitimlerini tamamlayan 210 öğrenci, düzenlenen törenle beyaz önlük giydi.

GAÜN'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde düzenlenen törende konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Avni Gökalp, öğrencilerin beyaz önlük giyerek teorik bilgilerini hocalarıyla birlikte pratiğe dönüştürme yolunda ilk adımı attıklarını belirtti.

Törene katılan ailelere hitap eden Gökalp, şunları kaydetti:

"İnşallah çocuklarınız artık her biri birbirinden değerli arkadaşlarımızın bilgi ve deneyimleriyle donanmış birer hekim olacak. Allah öğrencilerimizin mesleklerinden tat almasını nasip etsin. Türkiye'nin en kaliteli hekimlerini yetiştiren fakülteler arasında bulunan Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinin beyaz önlük giyen 210 öğrencisinin gözlerinden teker teker öpüyorum. Sizlerin vatanperver, donanımlı birer hekim olarak eğitiminizi tamamlayıp hizmete devam edeceğinize olan inancım tam."

Hekimliğin kutsal bir meslek olduğunu belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Zeki Çelen ise tıbbın saygın, kutsal ama çok da sor bir alan olduğunu aktardı.

Çelen, "3 yıllık temel tıp eğitimini tamamlayan öğrencilerimizi başarılı bir şekilde yetiştiren hocalarımıza, onları bugünlere getiren ailelerine ve tıp öğrencisi olmanın sorumluluğunu yerine getiren öğrencilerime çok teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Beyaz rengin sağlık, temizlik, dürüstlük, huzur ve güvenin simgesi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Çelen, "Ama beyazın en önemli özelliği en küçük bir lekeyi göstermesidir. Beyaz önlüğü giyen insan temiz ve dürüst, mesleğini seven bir hekim olmalıdır. Siz öğrencilerimizin beyaz önlüğün hakkını ömür boyu vereceğinize olan inancım tamdır." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Rektör Vekili Prof. Dr. Gökalp ve Tıp Fakültesi Dekanı Çelen ile akademisyenler, öğrencilere önlüklerini giydirdi.

Kaynak: AA