Edremit Tur Programlarına Dahil Edildi

Van'ın Edremit ilçesi Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) tur programlarına dahil edildi.

Edremit Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, Kaymakam Atıf Çiçekli'nin daveti üzerine ilçeye gelen TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe ile yönetim kurulu üyelerinden oluşan turizmciler, yapılan yatırımlarla ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

İlçenin daha iyi tanıtılması için girişimlerde bulunan Çiçekli, misafir ettiği turizmcilere sahil bandı, Kız Kalesi, Kamp Karavan Merkezi, Olimpik Binicilik Merkezi, deniz sporları, ATV, safari, mesire alanları, marina, tarihi değirmenler ve halk plajlarını gezdirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çiçekli, tarihi ve doğal güzellikleriyle Edremit'in muhteşem bir ilçe olduğunu belirtti.

İlçenin hak ettiği noktaya geleceğine inandığını kaydeden Çiçekli, şunları kaydetti:

"Şehrimiz artık terörle değil, turizmle anılan bir kent haline gelecektir. Bölge insanımız için iş ve aş kapısı olan bu sektör sayesinde artık gençlerimiz batı illerine gitmek zorunda kalmayacak. Bunun sağlanması noktasında da yeni çalışmalar yapmaktan geri durmuyoruz. Turizm acentelerimiz için 2 günlük destinasyonlar hazırladık. Turizmcilerimiz de 2 günlük destinasyonlarla Edremit'i turlarına eklediler."

TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe de buranın tanıtılması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Kaynak: AA