'Batıyı Saran İpekyolu Projesi'

İstanbul'un Beykoz ilçesindeki öğrenciler, "Batıyı Saran İpekyolu Projesi" kapsamında Van ve Siirt'teki öğrencilere kitap ve kırtasiye malzemesi yardımında bulundu, Bitlis'te tarihi yerleri gezdi.

İstanbul'dan uçakla Van'a gelen Beykoz'daki İsmail Özseçkin Ortaokulu öğrencileri, İpekyolu ilçesindeki Karakoç Ortaokulu öğrencilerine kitap ve kırtasiye malzemeleri hediye etti.

Daha sonra feribotla Tatvan'a buradan da kara yoluyla Siirt'in Baykan ilçesine geçen öğrenciler, Veysel Karani İlk ve Ortaokulu öğrencilerine de kitap ve kırtasiye malzemesi yardımında bulundu.

İstanbul'dan gelen 6 öğrenci, öğretmenleri eşliğinde Bitlis ve ilçelerindeki tarihi mekanları ziyaret etti.

İsmail Özseçkin Ortaokulu bilişim teknolojileri öğretmeni Özlem Halime Çiçek, proje kapsamında doğudaki öğrencilerle buluşmak istediklerini söyledi.

Öğrencilerin talep ve isteklerini değerlendirerek bu projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Çiçek, "Öğrencilerimiz hem buradaki öğrencilerle buluşma hem de farklı kültürleri ve güzellikleri görme imkanı yakaladı. Ziyaretlerimiz ve gezimiz çok güzel geçti. Beykoz dışına hiç çıkmamış olan bu çocuklarımız ilk kez uçağa bindi, vapurla seyahat etme imkanı buldu. Allah nasip ederse trenle döneceğiz." dedi.

Rehberlik öğretmeni Mustafa Kalender ise bölge insanının çok sıcak ve misafirperver olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Burada çok güzel karşılandık. 4 gündür buralardayız. Yöre halkı bizimle çok ilgilendi, sürekli ikramlarda bulundu. Hatta çocuklar marketten alışveriş yaparken bile market çalışanı ücret almadan kendi imkanıyla ikramda bulundu. Taksi şoförü ücret almadı. Bu duyguyu neredeyse hiç yaşamamıştık. Aynı zamanda burada tarihi ve doğal güzellikleri görme imkanımız oldu. Van ve Siirt'teki tarihi yerler ile türbeleri ziyaret ettikten sonra Van Gölü havzasını dolaştık. Bitlis ve ilçelerini de gezdik. Şimdi trenle Ankara'ya gideceğiz. Oradan da hızlı trenle İstanbul'a geçeceğiz."

Öğrencilerden Yiğit Ali Öztürk ile Yaren Eker de ilk kez kendi ilçelerinin dışına çıktıklarını, tüm ulaşım araçlarıyla yolculuk yapmanın ve buradaki çocuklarla tanışmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ziyaretlerini tamamlayan öğretmen ve öğrenciler, Van Gölü Ekspresi ile Tatvan'dan ayrıldı.

Kaynak: AA