'Akıllı Tır Akıllı Çocuklar Projesi' Bursa'da

Her yıl Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası'nda akıllı tırıyla çocuklar için yola çıkan lojistik firması Mars Logistics, Bursa'nın ilçelerinde 10 okulda etkinliklerine başladı.

Lojistik sektöründe faaliyet gösteren Mars Logistics'in iki yıldır yürüttüğü ve 2 bine yakın çocuğa temel trafik eğitimi verdiği "Akıllı Tır Akıllı Çocuklar Projesi"nin 3'üncü durağı olan Bursa'da etkinlikler başladı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, ilköğretim çağındaki çocuklara trafik eğitimi vermek üzere yola çıkan akıllı tır, 29 Nisan-3 Mayıs tarihlerinde Bursa'nın ilçe ve köylerinde bulunan 10 ilkokulu ziyaret edecek. Şirket gönüllülerinin hayata geçirdiği ve küçük yaşlardaki çocuklara trafik bilincinin aşılanmasını hedefleyen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle yürütülecek projeyle hafta boyunca bine yakın çocuğa ulaşılması planlanıyor.

Firmanın gönüllüleri, trafik işaretleri, trafikle ilgili bilgi, proje ve ekipmanların yer aldığı akıllı tırda, ilköğretim çağındaki çocukların trafik bilinç seviyelerinin artırılması için eğitimler verecek.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Mars Logistics Kurumsal İletişim Müdürü Kader Özal, projenin trafik eğitimine katkı sunduğuna inandıklarını ve her yıl apayrı bir heyecanla hayata geçirdiklerini vurguladı.

Çocuklardaki trafik bilincinin küçük yaşlarda kazandırılması gerektiğini düşündüklerini belirten Özal, "Her yıl farklı bir ilde gerçekleştirdiğimiz projeyi bu yıl Bursa'ya taşıdığımız için heyecanlıyız. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de büyük bir inançla destek verdiği projeyle Bursa'da bine yakın öğrenciye ulaşacağız. 'Mars Gönüllüleri' çocuklarımızla eğlenceli aktiviteler gerçekleştirerek temel trafik bilgilendirme çalışmaları yapacaklar." ifadelerini kullandı.

Bursa Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger de ilk olarak Sakarya'da başlatılan, ardından Edirne'deki çocuklara ulaşan projenin üçüncü ayağının Bursa'da gerçekleştirilmesinden mutluluk duyduklarını aktardı.

Müdürlük olarak çocuklara akıllı tır içinde eğlenceli bir şekilde trafik eğitimi verilmesini hedefleyen projeye ev sahipliği yapmaktan heyecan duyduklarını belirten Dülger, "Trafik eğitiminin küçük yaşlarda verilmesini önemli buluyoruz. Çocuklara büyük bir keyifle eğitim veren Mars Logistics çalışanlarına ve Mars ailesine teşekkür ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Bursa Osmangazi Necdet Coşkunüzer İlkokulunda 29 Nisan'da başlayan eğitim projesi kapsamında Mars Logistics'in akıllı tırı 3 Mayıs Cuma gününe kadar Bursa'da olacak. Bu süreçte Ormankadı İlkokulu (Mustafakemalpaşa), Yeşilova İlkokulu (Mustafakemalpaşa), Tepecik Şehit Ali Üzel İlkokulu (Mustafakemalpaşa), Ovaazatlı İlkokulu (Mustafakemalpaşa), Karakoca İlkokulu (Karacabey), Şehit Bilal Kanat İlkokulu (Karacabey), Seyran İlkokulu (Karacabey), Çayönü İlkokulu (Mudanya) ve Hasköy İlkokulu (Mudanya) ziyaret edilerek öğrencilere trafik eğitimleri verilecek.
Kaynak: AA