TKDK'dan Aldığı Destekle Çiftlik Kurdu

Muş'ta besicilik yapan Sertaç Güler, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) aldığı destekle 98 büyükbaş hayvan kapasiteli çiftlik kurdu.

TKDK'dan Aldığı Destekle Çiftlik Kurdu
Merkeze bağlı Tabanlı Köyü'nde yaşayan Sertaç Güler, kendi çiftliğini kurmak için hazırladığı projeyi "IPARD II" çağrı sürecinde TKDK Muş İl Koordinatörlüğüne sundu.

Projesi kabul edilen Güler, TKDK'dan aldığı 1 milyon 216 bin lira hibe desteği ile köyünde 2 bin 600 metrekare alanda 98 büyükbaş kapasiteli çiftlik inşa etti.

Güler, depoları, güneş panelleri, jeneratörü ve hayvan bakım üniteleriyle tüm teknolojik imkanların kullanıldığı çiftlikte yetiştirdiği hayvanları, belli dönemlerde kesime göndererek, kentin ve bölgenin et ihtiyacının karşılanmasında değerlendirdiğini söyledi.

Devlet desteği olmadan bu işletmeyi kurma şanslarının olmadığını aktaran Güler, projenin kabul edilmesinde kendilerine destek olan TKDK yetkililerine teşekkür etti.

Tesiste incelemelerde bulunan TKDK İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, destek verdikleri projelerin uygun harcama tutarlarının tümünün KDV'den muaf tutulduğunu söyledi.

Yüzde 70 hibe desteğiyle kurulan işletmenin bölgedeki en modern tesislerden biri olduğunu belirten Turan, "IPARD II 5. çağrı ilanı kapsamındaki proje alım süresi devam ediyor. Yaklaşık bir aya kadar proje alımı sürecek. Programımıza besi ve süt sığırcılığı çiftliklerinin yanı sıra soğuk hava deposu, kaz, kümes hayvancılığı alanlarında fikri olanlar hazırladıkları projelerini sunabilirler." dedi.

Kaynak: AA