Küçükelmalı Tabiat Parkı'na Ziyaretçi Akını

Bilecik’in Pazaryeri ilçesine bağlı Küçükelmalı köyü sınırları içinde bulunan ve ilçeye 7 kilometre uzaklıkta olan Küçükelmalı Tabiat Parkı’na ziyaretçi akınına uğruyor.

Küçükelmalı Tabiat Parkı'na Ziyaretçi Akını
Havaların mevsim sıcaklıklarının üzerine çıktığı şu günlerde hafta sonunu piknikle geçiren ilçe sakinleri ve ilçeye dışarıdan gelen yerli turistler Küçükelmalı Tabiat Parkı’na akın ettiler. Doğası, temiz havası ve muhteşem kartpostallık görüntüsü ile doğa sevenlerin ve piknikçilerin uğrak yeri olan Küçükelmalı Tabiat Parkı’nda terası ve kır aile çay bahçesi yapımlarına başlanıldı.

Bu yıl Küçükelmalı Tabiat Parkı ziyaretçi sayının 1 milyona çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, "İlçemizin tanıtımında büyük rol oynayan Küçükelmalı Tabiat Parkı’nı geçen yıl yaklaşık 600 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl hedefimiz 1 milyon ziyaretçi olacak. Bunun içinde ilçemize gerek yerli gerekte yabancı turistlerimizin iyi bir vakit geçirmeleri için bazı çalışmalarımız devam ediyor. Park içine ağaç dokusuna zarar vermeden yapılan seyir terasımızın inşaatı devam ediyor. Bunun yanında kır çay bahçesi, ziyaretçilerin yemek yiyebileceği bir lokanta, büfe inşaat çalışmalarımız devam ediyor. Bunları da en yakın zamanda bitirerek, ziyaretçilerin hizmetine sunacağız" dedi.

Kaynak: İHA