Konya'da Bulunan Kadın Cesediyle İlgili Soruşturma Sürüyor

Konya’nın Kadınhanı ilçesinde toprağa gömülü kadın cesedi bulundu. Olayla ilgili soruşturma ise çok yönlü olarak devam ediyor.

Olay, dün Kadınhanı ilçesine bağlı Osmancık Mahallesi sınırları içerisinde bulunan DSİ’ya ait sulama göletinin yanında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, mantar toplamak için arazide gezen bir mahalle sakini, toprağın yüzeyine doğru çıkmış vaziyette bir kafatası görmesinin ardından jandarma ve mahalle muhtarını arayarak durumu bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri kafatasının bulunduğu yerde yaptığı kazıda bir kadın cesedi buldu.

Olayla ilgili Konya Cumhuriyet Başsavcılığından da açıklama yapıldı. Açıklamada, 28 Nisan 2019 günü Kadınhanı ilçesi Osmancık Mahallesi sınırları içerisinde bulunan DSİ’ye ait sulama göletinin yanında mantar toplayan bir vatandaşın haber vermesi üzerine harekete geçildiği belirtilerek, “Kadınhanı Cumhuriyet Savcısı ve İl Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme ekiplerinin bölgede yaptığı araştırmada olay yeri kazıldığında 25-30 yaşlarında bayana ait ceset bulundu. Ceset, kimlik bilgileri ile ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Kadınhanı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Faillerin bulunmasına yönelik çalışmalar ve Kadınhanı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma devam etmektedir” denildi.
Kaynak: İHA