Hatay'da Yöresel Ürünler Toplantısı

Hatay'ın Hassa ilçesinde, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında yöresel ürünler toplantısı gerçekleştirildi.

Hatay'da Yöresel Ürünler Toplantısı
Ardıçlı Mahallesi'ndeki bir çay bahçesinde düzenlenen toplantıda konuşan Yayman, söz üstüne söz koyma zamanı değil taş üstüne taş koyma zamanı olduğunu söyledi.

Hassa'ya uygun projeleri geliştirmek için bir fikir egzersizi yaptıklarını ifade eden Yayman, "Kahramanmaraş'tan Antakya'ya yada Samandağ'a giden bir hemşehrimiz yol kenarında duracak ve o Hassalı annemizin, Fatma teyzemizin, Ayşe teyzemizin ürettiği turşudan, reçelden, pekmezden ve zeytinden alacak. Allah nasip ederse bir tane Antakya istikametine bir tane de Gaziantep istikametine çok küçük basit şirin ekolojik pazar da diyebileceğimiz yöresel ürünler pazarı yapacağız." diye konuştu.

Hassa'da çilekçiliğin de gelişmesi için çalışmalar yapacaklarını aktaran Yayman, gece gündüz demeden çalışacaklarını, eser ve hizmet siyaseti yürüteceklerini kaydetti.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel Sekreteri Onur Yıldız da şu ana kadar Hassa'da 13 zeytin yağı fabrikası ve 11 tane de mobilya tesisi olduğunu dile getirdi.

Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş da Haydarlar Gölü için çok güzel projelerinin olduğunu ifade ederek, "Hemen yanı başımızda bir sülüklü göl var. Böyle bir yer kaç yerde var. Projelerimizi hazırlayacağız ve Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı beş yıldızlı otellerimizi yapacağız. Dünyanın ve Türkiye'nin her yerinden vatandaşlarımız şifa bulmak için buraya gelecekler." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından heyet projelerin yapılacağı alanlarda incelemelerde bulundu.

Toplantıya, Hatay İŞKUR İl Müdürü Ziya Yüksel, Hassa Kaymakamı Yusuf Turan, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA