Merzifon Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Heyecanı

Amasya Üniversitesi Merzifon Meslek Yüksekokulunda 27. dönem mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, okulun spor salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, eğitimin sadece diplomayla olmadığını, gençlerin kendilerini geliştirmesi gerektiğini söyledi.

Öğrencilere ve ailelerine tavsiyelerde bulunan Orbay, "Merzifon Meslek Yüksekokulundan mezun olan öğrencilerimiz kolaylıkla kamu kurumu ve özel sektörde iş imkanı yakalıyor. Ama hayatta biraz mücadele etmek gerekiyor. Çünkü size benzeyen çok mezun var. Şu an almış olduğunuz diploma sizin için yeterli olmayacak. Daha fazla çalışmanız gerekecek. Özelikle bayan mezunlarımız diplomalarını aldıktan sonra hemen evlilik düşünüyorlar. Ailelere tavsiyem kesinlikle izin vermeyin. Önce iş, sonra eş. Yolunuz ve bahtınız açık olsun."

Mezun öğrencileri tebrik edip, bundan sonraki yaşamlarında başarı dileyen Merzifon Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Arif Gök ise bu yıl 250 öğrenciyi mezun etmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri verildi.

Öğrenciler daha sonra toplu halde keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladı.

Törene, Kaymakam Gürkan Demirkale, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Ergül, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademik personel, öğrenci ve veliler katıldı.

Kaynak: AA