9. Yeşilay Bisiklet Turu

9. Yeşilay Bisiklet Turu'nun Edirne ayağında iki yüzden fazla bisikletli pedal çevirdi

Yeşilay tarafından "Bir nedenim var bir de bisikletim" sloganıyla Türkiye'de 50 kentte düzenlenen 9. Yeşilay Bisiklet Turu'nun Edirne ayağı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Atatürk Anıtı önünden başlayan tur kapsamında iki yüzden fazla bisikletli Karaağaç Mahallesi'nde bulunan Lozan Anıtı'na kadar yaklaşık 7 kilometre boyunca pedal çevirdi.

Yeşilay Edirne Şubesi Başkanı Sebahattin Bilgiç, gazetecilere yaptığı açıklamada, bağımlılıklara farkındalık oluşturmak ve sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla bisiklet turu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ülke genelinde geleneksel hale gelen tura güzel bir katılım olduğunu ifade eden Bilgiç, "Güneşli bir havada güzel bir tur gerçekleştiriyoruz. Hareketli ve sağlıklı yaşamı hedefliyoruz. Kadınlarımız, çocuklarımız, gençlerimiz ve yaşlılarımız tüm kesimin sağlıklı, bağımlılıktan uzak bir yaşam sürmesi için hareketli yaşamı önemsiyoruz." şeklinde konuştu.

Turun en yaşlı katılımcısı olan Edirne Huzurevi sakinlerinden Hüsnü Oruç da bisiklet sürmeyi çok sevdiğini belirterek, "Gençlere tavsiyem, hareketli yaşam için bisiklet sürmeleri. Ben hiç yorulmuyorum ve bisikletimle bugün etkinliğe katıldım." dedi.

Kaynak: AA