Vize Devlet Hastanesi'nde Gebe Okulu Açıldı

Vize Devlet Hastanesi'nde gebe okulu açıldı.

Hastane Başhekimi Fatma Banu İşler, açılış töreninde yaptığı konuşmada, gebelik ve doğumun, kadınların var oluşundan bu yana devam eden fizyolojik bir olay olduğunu söyledi.

Hamilelik sağlıklı kadınların yaşadığı doğumla sonuçlanan tam bir sağlık hali olduğunu ifade eden İşler, anne adaylarının bu dönemde sağlıklarını korumak ve yükseltmek konusunda bilgi ve desteğe ihtiyaç duyabildiklerini belirtti.

Gebe okullarınında bu süreçte çok önemli olduğuna değinen İşler, şöyle devam etti:

"Gebelere, doğum ve doğum sonrası dönemdeki duygusal durumları ile baş etmeyi öğretmek, kendilerini anne ve babalığa hazır hissetmelerini sağlamak, eşlerin arasında güçlü ilişkiler ve verimli bir iş birliği oluşturabilmek için gebe okulları önemli.

Doğum eylemiyle baş etmeyi öğretip olumlu bir doğum deneyimi kazandırabilmek, doğum şekline karar vermek konusunda kişinin kendisini güçlü hissetmesini sağlamak, bebek bakımına yönelik becerileri kazandırmak, gebenin doğum sonrası dönemde rahat bir lohusalık geçirmesini hedefliyoruz.

Korku, ağrı, gerginlik döngüsünü kendi başına baş etme mekanizmasıyla yok etmesini ve aynı zamanda ağrısız bir doğum yapmasını sağlamak amacıyla gebe okulumuzun açılışını gerçekleştirdik."

Konuşmaların ardından gebe okulunun açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA