'Üniversiteler 17. Halk Dansları Yarışmaları'

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanlığının düzenlediği, Üniversiteler 17. Halk Dansları Süper Ligi ve Halk Müziği Yarışmaları'nın finali Diyarbakır'da yapıldı

Üniversiteler 17. Halk Dansları Süper Ligi ve Halk Müziği Yarışmaları'nın finali Diyarbakır'da yapıldı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanlığı'nca Dicle Üniversitesi (DÜ) Kongre Merkezinde düzenlenen yarışmaya 9 üniversiteden yaklaşık 400 öğrenci katıldı. Yarışmaya katılan üniversite öğrencileri, stilize dal, artistik dal ve Türk halk müziği dallarında yarıştı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Halk Oyunlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zeki Baykal yaptığı konuşmada, yarışmanın ev sahibi Dicle Üniversitesi'ne teşekkür etti.

Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu da etkinlik dolayısıyla farklı illerden gelen misafirleri konuk etmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Daha sonra ekipler gösterilerini sundu. Yarışmanın birincileri bütün dallarda öğrencilerin gösterilerini sunmasının ardından jüri tarafından belirlenecek.

Etkinliğe, DÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Çelebi da katıldı.
Kaynak: AA