Huzurevi Sakinleri İlkokul Öğrencileriyle Buluştu

Sinop Merkez Çiftlik İlkokulu Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Haydi Tut Elimi Projesi" kapsamında öğrenciler, veliler, öğretmenler ve huzurevi sakinleri, kahvaltıda bir araya geldi.

Okul müdürü Ümit Özbek, okulun bahçesinde düzenlenen kahvaltıda, proje kapsamında her ay huzurevinde kalan bakıma ve ilgiye muhtaç kişilere ziyaret ederek çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Geçmişi gelecekle buluşturduklarını anlatan Özbek, "Bir yandan yaşlı amca ve teyzelerimizi dertlerinden uzaklaştırmak, hoşça vakit geçirmelerini sağlamak ve tecrübelerinden istifade etmeyi amaçlarken, diğer yandan çocuklarımıza hoşgörü, saygı, merhamet, vefa gibi unutulmaya başlamış değerlerimizi hatırlatmayı amaç edindik. Yaşlılarımızı kendi evimizde ağırlamak amacıyla kahvaltı organizasyonu yaptık. Bundan sonraki aylarda da farklı şekillerde projemiz devam edecektir." dedi.

Özbek, projenin yürütülmesinde emeği geçen öğretmen Oya Altıntaş ve velilere, proje ortakları İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Huzurevi Müdürlüğüne teşekkür etti.

Kahvaltının ardından etkinliğe katılan yaşlılar, öğrencilerle birlikte çeşitli aktiviteler gerçekleştirdi.

Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Melih Keleş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turgay Altun, Huzurevi Müdürü Hasan Ceylan katıldı.

Kaynak: AA