Çernobil Nükleer Felaketinin 33. Yılı

NKP ile yurdun çeşitli illerinden gelen sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, Türkiye'de kurulması planlanan nükleer santralleri protesto etti.

Sinop Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) ile yurdun çeşitli illerinden gelen sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, Çernobil nükleer felaketinin 33. yılı etkinliği kapsamında Sinop'ta bir araya gelerek, Türkiye'de kurulması planlanan nükleer santrallere tepki gösterdi.

Kamyon garajı mevkisinde toplanan grup, taşıdıkları "Nükleere inat yaşasın hayat", "Yaşamı yok eden enerjilere hayır" yazılı dövizlerle slogan atarak Bülent Ecevit Caddesi üzerinden İskele Meydanı'na kadar yürüdü.

Alana, oluşturulan polis arama noktalarından alınan grup, bir süre müzik eşliğinde halay çekti, slogan attı.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, burada yaptığı konuşmada, dünyada nükleer santral gerçeğinin artık geçerliliğini kaybettiğini söyledi.

Çernobil faciasının üzerinden 33 yıl, Fukuşima kazasının üzerinden ise 8 yıl geçtiğine işaret eden Karadeniz, Türkiye'nin hiçbir koşulda nükleer santrale ihtiyaç duyulmadığını öne sürdü.

Karadeniz, sadece Sinop'a değil, Türkiye'nin tek karış toprağına nükleer santral kurulmasına izin vermeyeceklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Dünya artık nükleer santral yapmaktan vazgeçiyor. Peki biz neden nükleer santral yapmaya ihtiyaç duyuyoruz? Sinop halkı olarak bu güzel kentimize nükleer santral yapılmaması için gereken tüm mücadeleyi, ortaya koyuyoruz. Bundan sonra da mücadelemiz devam edecek. Sadece Sinop'ta değil, ülkemizin hiçbir noktasında nükleer santral yapılmasına izin vermeyeceğiz."

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de konuşma yaptığı etkinlikte yerel sanatçılar da konser verdi.

Kaynak: AA