Bodrum'da 'Kadınsan Yaparsın Şenliği'

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen "Kadınsan Yaparsın Şenliği"nde, girişimci kadınlar ürünlerini tanıttı.

Kadınsan Yaparsın Platformu tarafından, iş yapan ve iş yapmayı düşünen kadınları bir araya getirerek, birbirlerine katkı sağlamaları ve işbirliği imkanlarını yaratmaları için Yalıkavak Mahallesi'nde bir restoranın açık alanında şenlik düzenlendi.

Farklı illerden gelen kadınlar yaklaşık 60 sant açtı. Gıda, giyim, süs eşyası, kozmetik, el sanatları, tekstil ve kozmetik gibi çeşitli ürünlerin sergilendiği şenlikte, el emeği ürünleri tanıtıldı, satışı yapıldı.

Kadınsan Yaparsın Platformu'nun kurucusu yazar Tuba İlze, AA muhabirine yaptığı açıklamada, farklı illerde bugüne kadar 58 kez kadın buluşması toplantıları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Talep üzerine kadınların ürünlerini satabileceği şenlik düzenlediklerini belirten İlze "İstanbul'da dört şenlik gerçekleştirdik. Bodrum'da ilk şenliğimiz. Kadınlar kendi tasarım ürünlerini getirdiler. İlk defa ürünlerini görücüye çıkaranlar var. Onlar için bu etkinlik motivasyon oluyor. Birbirlerinden ilham alıyorlar. Yeni işler geliştirebiliyorlar." dedi.

İlze, tek başına küçük ölçekli iş yapan kadınlar arasından iş yeri açanların da olduğunu ifade etti.

Bodrum mandalinasından çeşitli ürünler yapan kadınlardan Fadime Aslan da aralarında mandalina dolmasının da olduğu bazı ürünlerin patentini aldığını aktardı.

Koku uzmanı ve kimya mühendisi Fulya Yahya Özsan ise iki uzmanlığını birleştirerek, giysi parfümü yaptıklarını söyledi.

Özsan, kötü kokulardan, kuru temizleme veya yıkamaya gerek kalmadan en kolay şekilde kurtulabilmek için koku geliştirdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA