Diyarbakır'da 5 Bin 250 Öğrenci Trafik Eğitimi Aldı

Çermik ilçesinde okul öncesi ve ilkokulda eğitim gören 5 bin 250 öğrenciye trafik eğitimi verildi Kaymakam Nazlı Demir: 'Temel hedefimiz trafik kurallarını küçük yaşta benimsetmek'.

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde 5 bin 250 öğrenciye trafik eğitimi verildi.

Çermik Kaymakamlığı tarafından "Ben trafik kurallarına uyuyorum, ya sen?" sloganıyla başlatılan, belediye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen "Çocuklar İçin Trafik Eğitimi Projesi" kapsamında okul öncesi ve ilkokulda okuyan öğrenciler trafik eğitimi aldı.

Eğitim kapsamında jandarma ve polis ilçede okul okul gezerek, trafik bilincinin oluşması, trafik kurallarına uyma duyarlılığının küçük yaşta kazandırılması, trafik kurallarının sadece araç sürücüleri için değil, herkes için var olduğu bilincinin aşılanması amacıyla bilgilendirme yaptı.

Aynalı İlkokulundaki eğitime katılan Kaymakam Nazlı Demir, yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığının son iki yıldır bu konuda çok ciddi çalışmalar yaptığını söyledi.

Trafik kurallarının küçük yaşta öğretilmesinin daha faydalı olacağı kanaatiyle eğitim öğretim yılının ikinci döneminde projeyi başlattıklarını ifade eden Demir, bu kapsamda öncelikle eğitici amaçlı, boyama da yapabilecekleri trafik kurallarını anlatan kitapçık hazırladıklarını belirtti.

Demir, şöyle konuştu:

"Jandarma sorumluluk bölgesinde jandarma ekipleri, emniyetin sorumluluk bölgesinde emniyet trafik ekipleri okul okul gezip öğrencilerimize uygulamalı eğitim verdi. Şu an itibarıyla eğitimler tamamlandı. Sınav yapılacak ve trafik haftasında bir programla öğrencilerimize ödül vereceğiz. Buradaki temel hedefimiz trafik kurallarını küçük yaşta benimsetmek, bu anlamda daha güvenli bir trafik ve Türkiye oluşturmaktı."

Eğitimin ardından Çermik Hükümet Konağında bir araya gelen öğrenciler ellerinde taşıdıkları pankart ve dövizlerle trafik kurallarına uyulması konusunda farkındalık oluşturmak için yürüyüş yaptı.
Kaynak: AA