Üniversite Öğrencilerinden İlkokula Kütüphane

Oğuzeli Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Atasagun Topluluğu, Gündoğan Mahallesi Mehmet Koç İlkokulunda kütüphane açtı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde farklı sınıflarda okuyan 30 öğrenci, Oğuzeli Belediyesinin desteği ile Gündoğan Mahallesi Mehmet Koç İlkokuluna kütüphane kurdu.

Eğitime yapılan yatırımın ülkeye yapılan en büyük yatırım olduğunu belirten Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, "Başta öğrencilerimiz olmak üzere bu harika projede emeği geçen herkesi gönülden tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.

Başkan Kılıç, üniversite öğrencilerinin okulun boya badanasını yaptığını vurgulayarak, kütüphane için kitap kampanyası da başlattıklarını aktardı.

Kılıç, şöyle devam etti:

"Çocuklarımıza ağız bakım seti ve kırtasiye seti hediye ettiler. Onlarla oyun oynadılar, birlikte keyifli vakit geçirdiler. Bu güzel tablo karşısında mutlu oluyoruz, gururlanıyoruz. Belki minik yavrularımızdan birkaç tanesi buraya gelen genç kardeşlerimizin sayesinde ileride doktorluk mesleğini seçecek. Ben bu harika projeye hayat veren Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Atasagun Topluluğu'na ve emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum."

Kütüphanenin açılışına Oğuzeli Kaymakamı Batuhan Bingöl, Başkanı Mehmet Sait Kılıç ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA