Sri Lanka'daki Terör Saldırılarına Tepkiler

Yalova İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Dr. Sabri Kan: 'Dinle, inançla hiçbir şekilde izah edilemeyecek bu düşüncesiz ve vahşi terör olaylarını kınıyor, insanlığı ve erdemli düşünceyi katleden bu vahşeti lanetliyoruz'

Yalova İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Dr. Sabri Kan, Sri Lanka'da Paskalya ayini sırasında kiliseleri ve otelleri hedef alan terör saldırılarını kınadı.

Kan, yazılı yaptığı açıklamada, Yeni Zelanda'nın ardından Sri Lanka'da yaşananları caniliğin ve terörün vahşi bir örneği olarak nitelendirdi.

"Dinle, inançla hiçbir şekilde izah edilemeyecek bu düşüncesiz ve vahşi terör olaylarını kınıyor, insanlığı ve erdemli düşünceyi katleden bu vahşeti lanetliyoruz." ifadesini kullanan Kan, bu terör olaylarının özellikle dinle ilişkilendirilmesinin belli bir amaca hizmet etmek için yapıldığına dikkati çekti.

Kan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kimin yaptığına bakmaksızın, masum insanların hayatlarına kasteden her türlü saldırı vahşettir, zulümdür ve insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Sri Lanka'da üç kilise ve otelde meydana gelen, çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve yüzlerce insanın yaralanmasına neden olan terör saldırılarını şiddetle ve nefretle kınıyoruz. İslam dini, savaşlarda dahi ibadet yerlerini, sivilleri, kadınları ve çocukları dokunulmaz kılmıştır. Böyle bir öğretiye sahip olan dinimizin bu saldırılarla anılması hepimizi derinden üzmektedir. Bu menfur saldırıdan büyük üzüntü duyduğumuzu ifade ediyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve uluslarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Sri Lanka'da Hristiyanlar için kutsal Paskalya ayini sırasında Kochchikade'deki St. Anthony's, Katana'daki St. Sebastian ve Batticaloa'daki Meryem Ana kiliseleri ile başkent Kolombo'daki beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine bombalı saldırılar düzenlenmişti.Bu saldırıların ardından başkent Kolombo'nun banliyöleri Dehiwala'daki konukevi yakınında ve Dematogo'da da üst geçit yakınında patlamalar olmuştu.359 kişinin öldüğü, 500'den fazla kişinin yaralandığı saldırılara ilişkin 58 şüpheli gözaltına alınmıştı. Bombalı saldırıları terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.
Kaynak: AA