Muş'ta Dezavantajlı Çocuklar Yüzme Öğreniyor

Muş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün yürüttüğü "Sokaktan Sanata" projesi kapsamında sokakta çalışan ve çalıştırılan dezavantajlı çocuklara yüzme öğretiliyor.

Evlerinden araçlarla alınan çocuklar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait yüzme havuzunda eğiticilerinin gözetiminde yüzme öğreniyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulbari Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, haftada bir gün yüzme kursu verildiğini ve yaklaşık 50 dezavantajlı çocuğun kursa katıldığını söyledi.

Kurslarının amacının sokağın riskleriyle karşılaşmış, okul hayatından uzaklaşmış, ailesiyle sorunlar yaşayan çocukların sosyalleşmesini sağlamak olduğunu ifade eden Aksoy, "Çocukları gidip evlerinden alıp bu ortamda yüzmelerini sağlıyoruz. Daha sonra tekrar ailelerine teslim ediyoruz. Çocuklarımız ilk geldiklerinde yüzmeyi hiç bilmiyorlardı. Çocuklarımız amatör seviyesinde yüzdüğünü bizzat gördüm ve çok mutlu oldum." dedi.

Yüzme kursuna katılan 8. sınıf öğrencisi Abdullah Karadağ ise "Yüzmeyi bilmiyordum, çok iyi öğrendim. Profesyonel olmasam da hocalarımız sayesinde çok iyi yüzüyorum. İleride belki denizde ya da sahilde yüzebilirim." diye konuştu.

Kaynak: AA