KBÜ'den Kısa Kısa

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Özbek öğrencilerle bir araya geldi.

Özbekistan Ali Şir Nevai Üniversitesi'nden bir grup öğrenci, Karabük Üniversitesi'ni ziyaret ederek, KBÜ’de eğitim alan Özbekistanlı öğrencilerle Özbek pilavı pişirdi.

Öğrenciler, pişirdikleri pilavı rektör Polat’a ve konuklara ikram etti.

Rektör Polat ve konukların beğenisini kazanan Özbek pilavının malzemelerini Özbek öğrenciler beraberinde getirdi.

Özbek akademisyenler, rektör Polat’a Özbekistan kültürüne ait "Çapan"(milli kaftan) ve "Döppi" (milli takke) giydirdi.

Rektör Polat da Özbekistanlı öğrencileri ve akademisyenleri KBÜ’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

- KBÜ’de masa tenisi turnuvası düzenlendi

Karabük Üniversitesi'nde Sağlık ve Kültür Spor Daire Başkanlığı'nın geleneksel olarak farklı spor dallarında düzenlediği sportif etkinlikler, masa tenisi turnuvasıyla devam etti.

Turnuvada üniversitenin personeli ve öğrencilerinden oluşan toplam 27 sporcu yarıştı. Karma sporcuların oynadığı müsabakaların sonucunda finale kalmaya hak kazananlar 5 set üzerinden final maçı yaptılar. Setlerin 3’ünü kazanan sporcular derece elde etti.

Final müsabakalarının sonunda personel kategorisinde İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığından Araştırmacı İsmail Yıldız birinci, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte Sekreteri Sami Demirtaş ikinci, Safranbolu Meslek Yüksek Okulu Sekreteri Abdullah Özel üçüncü, Sağlık Bilimleri Fakülte Sekreteri Fahrettin Yılmaz ise dördüncü oldu. Öğrenci kategorisinde Emre Kaya birinci, Buğra Demirezen ikinci, Muhammet Korkmaz üçüncü, Ali Murat Özden de dördüncü sırada turnuvayı tamamladı.

- Gençlik Orkestrası’ndan "Bahar Konseri"

Karabük Üniversitesi, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Gençlik Orkestrası konser verdi.

Öğr. Gör. Elif Yayıngöl şefliğinde Prof. Dr. Saadettin Ökten Konferans Salonu’ndaki konserde, 50 kişilik ekipten oluşan orkestra, Handel’den Sarabande, Gabriel Faure’den Pavane, Tchaikovsky’den Rus Dansı, J.Strauss’dan Pizzicato Polka ve Radetzky gibi birbirinden değerli beş eser seslendirdi.

- KBÜ’nün en güçlüleri belli oldu

Karabük Üniversitesi'nde düzenlenen bilek güreşinde 25 sporcu şampiyon olmak için yarıştı.

İlahiyat Fakültesi Okçuluk Salonu’nda gerçekleşen müsabakalarda, sağ ve sol kolda birinciliği 60 – 70 kiloda Mahmut Araz, 70 – 80 kiloda Mafız Koç, 80 – 90 kiloda da Ayhan İsmayilov elde etti. Kadınlarda ise sağ ve sol kol 50 – 60 kiloda birinci Eda Nur Büyük Kaba oldu.

Kaynak: AA