Elazığ'da 'Bilim Fuarı'

Elazığ'da, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda sergilenmesi amacıyla İmam Hatip Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan 22 farklı projenin tanıtımı yapıldı.

Seyda Molla Bahri İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ve proje koordinatörü öğretmenler tarafından hazırlanan çalışmalar arasında otomatik saksı sulama sistemi, taşların bitkilerin gelişimi üzerindeki etkisi, aydınlatmada göze zarar vermeyen led, renk algılayarak çizgi izleyen robot ve geri dönüşüm ile ilgili çeşitli projeler yer aldı.

Öğrenciler tarafından hazırlanan 22 proje ziyaretçilerin ilgisini çekti.

Okul Müdürü Kenan Esen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuarda öğrencilerinin hayata ve yaşama dair çok önemli projeler sergilediklerini belirtti.

Projeyle amaçlarının öğrencilerinin bilimsel araştırma yeteneklerini geliştirmek, bilimin eğlenceli tarafını keşfetmelerini sağlamak olduğunu ifade eden Esen, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin proje yaparak bilimsel amaçlı çalışmaları görmeleri ve kendilerini geliştirmeleri için böyle bir fuar düzenledik. Öğrencilerimiz fuarda TÜBİTAK destekli 22 projelerini sergiledi. Bu projeler öncelikle TÜBİTAK'a gönderildi, orada incelenip kabul edildikten sonra uygulamaya alındı. Bir yandan çocuklarımıza değerler eğitimi verirken öte yandan da fen ve müsbet bilimler ile sosyal bilimleri hepsini bir arada sürdürüyoruz."

- Saksı bitkileri için otomatik sulama sistemi

Öğrencilerden Ertuğrul Duman, "Otomatik Sulama Sistemi" adını verdiği projesi ile saksıda yetiştirilen bitkilerin ve çiçeklerin daha düzenli ve kolay sulanmasını amaçladığını bildirdi.

Fatma Demirol ise "Taşların Büyüsü" adını verdiği bir proje geliştirdiğini kaydetti.

Kaynak: AA